MotoNews.pl

Toyota Yaris automat/półautomat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Interesują mnie opinie o Yarisie z ww. skrzyniami biegów. Jak się sprawują takie skrzynie robione przez Toyotę? Czy duże znaczenie będzie tu miała pojemność silnika?

Planuję zakup auta do 20tys. (najlepiej jak najmniej, wiadomo ), ale nie chcę brać w ciemno. Nie ma też gdzie zasięgnąć opinii, także mam nadzieję, że będziecie w stanie pomóc.

Jeśli nie Yaris to może Civic w automacie (1995-2001)?

Przy okazji witam wszystkich i proszę na mnie nie krzyczeć jeśli zdublowałem temat.

Yaris MMT czyli skrzynia i sprzeglo tradycyjne sterowane silownikami elektrycznymi.
KATASTROFA omijaj nawet jakby darmo dawali.
Troche tego dziadostwa jezdzi.Jest tam tyle bledow i modyfikacji fabrycznych,obejmujacych wymiane sprzegla wysprzeglika,komputera ,i w koncu calej skrzyni na kwote 20000 zl.......i dalej nie dziala,lub dziala niedlugo.
Totalna kupa
Posiada wszystkie wady skrzyni biegow automatycznej i wszystkie wady sprzegla mechanicznego.
Ma jedna zalete mozna ubezpieczyc AC i zepchnac z mostu do rzeki. zaleta jest to ze nie plywa.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Dzięki wielkie za informacje. W takim razie odpuszczę sobie automaty chyba w ogóle.

Cytat:
2008-03-10 23:37:33, matkon pisze:
Dzięki wielkie za informacje. W takim razie odpuszczę sobie automaty chyba w ogóle.

Automaty sa ok ale te prawdziwe ze sprzeglem hydrokinetycznym,no i silnik przynajmniej 2,0 niestety pala wtedy 12-15 l na 100

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer