Hondzia KASZLE :( SFI TARTARINI POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszytkich czempionów i znawcow tematu LPG w samochodach.
Mam maly problem z moja nowa bryka tzn Honda Accord r97 1,8 16V z instalacja gazowa typu SFI TARTARINI (czyli sekwencyjny wtrysk dokomorowy) Wóz przywiozlem sobie z niemczech tam tez byla montowana ta instalacja w lipcu 2006r. Auto ma przejechane w tym momencie 87tys km a na gazie zrobilo jakies 30tys. Mam go dokladnie tydzien i od razu wyczulem ze z tym gazem jest cos nie tak. Podczas delikatnego przyspieszania Hondzia dostaje czkawki i zaznaczam jest to odczuwalne przy delikatnym zwiekszaniu predkosci poprostu szarpnie silnikiem i pozniej jedzie dobrze. Nie ma tego zjawiska jezeli przyspiesza sie szybko. Na benzynie jedzie rewelaycjnie bez zadnych kaszlniec.

Bylem dzis na diagnostyce w autoryzowanym serwisie Tartarini,facet podlaczyl kompa cos tam pokalibrowal ale usterki nie usunal. W zasadzie sam za bardzo nie wie z czego to sie bierze. Kazal mi przywiezc auto na dluzej noi bedzie grzebal.

Pytanie do Was forumowicze czy macie jakas wstepna diagnoze po tym opisie co moze byc przyczyna tego typu zachowan?? Moze sa jakies czynnosci obslugowe ktore moge zrobic sobie sam bez zbednych kosztow??
Napiszczcie cos dla mojego spokoju.
Pozdrawiam Hoss

[ wiadomość edytowana przez: hoss dnia 2008-03-10 18:42:56 ]

jeśli nie była robiona regulacja zaworów to zrób to w pierwszej kolejności. zgłoś się do hondy autokucza w rybniku. oni tam dokładnie jak zrobić regulację do gazu. z pszczyny nie masz daleko. poproś arka króla.

Bardzo dzieki.
Z drugiej strony nie wiedzialem ze w takich autach reguluje sie jeszcze zawory :/ Nie wiesz jaki jest koszt takiej regulacji u nich??
Pozdrawiam

witam.
z tego co wiem to ok. 120 zl. ale najlepiej zadzwonić.
0660358655

Cytat:
2008-03-14 12:30:28, hoss pisze:
Bardzo dzieki. Z drugiej strony nie wiedzialem ze w takich autach reguluje sie jeszcze zawory :/ Nie wiesz jaki jest koszt takiej regulacji u nich?? Pozdrawiam

Dzieki wielkie postaram sie cos podzialac.
Pozdrawiam