Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2003-07-15 12:30:09 u nas w Krakowie sa do kupienia po 69 złotych za sztukę ale to chyba kawałek do ciebie. ![]() ![]() |
![]() Soyer FSO POLONEZ 1.6 GLE ... Opole | 2003-07-15 14:07:42 a gdzie w jakim sklepie mozna je kupić bede w kraku w poniedziałek 21 lipca to się moze też na takowe zdecyduje...pozdrawiam |
![]() will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2003-07-15 14:22:49 mozesz je dostac w D.H.WANDA os.na lotnisku dz.Nowa Huta !!! |
![]() cybertec Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GLE ... Łódź | 2003-07-15 21:29:44 Waga, a co to za nowa atrapa - troche to zdjecie ciemne, ale wyglada calkiem fajnie. Moze napiszesz cos wiecej o tej atrapie. |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2003-07-15 22:32:41 Do Cybertec: jesli ja się nie myle to to nie jest atrapa tylko zasłona zimowa działając tak jak zasłonięcie kartonem chłodnicy. Nie polecałbym tego zakładać jak jest gorąco bo może sie chłodnica grzać a o silniku już nie wspomne.
Oczywiście mogę się mylić czy to jest to co mam na myśli ale zdjęcie jest ciemne i nie widac czy to siatka, czy ta nasadka na atrapę. Teraz jeśli chodzi o wypowiedź autora postu. Z twojej wypowiedzi nie idzie się skapować o co ci tak naprawdę chodzi. Wiadomo tylko że chodzi ci o białe tylne klosze do Caro, potem piszesz coś o zmianie podświetlenia wnętrza w c+ (wnioskuje że masz na myśli caro+) a w profilu masz napisane caro. Wiec sprecyzyj wypowiedź czy masz deskę od caro+, czy zwykłą z caro i czy masz caro czy caro+. Jeśli masz caro+ niestety, kloszy tylnych nie dostaniesz białych, jeśli masz caro to i tak odradzam , kumpel miał w maluchu, fajnie to wygląda, ale mi mocniej świeciły postojówki w dzień niż mu stop w nocy, zamiast czerwonego światła mamy różowe. Natomiast jeśli deskę rozdzielczą masz od caro+ i chcesz w niej zmienić podświelenie to zajrzyj tutaj: Zmiana podświetlenia wnętrza w caro+ a jeśłi chodzi w zwykłym caro to tutaj:Zmiana podświetlenia wnętrza w caro i to chyba tyle z mojej wypowiedzi. [ wiadomość edytowana przez: Mebig dnia 2003-07-15 22:44:02 ] [ wiadomość edytowana przez: Mebig dnia 2003-07-15 22:45:52 ] |
![]() kruciutki Caro OLSZTYNEK | 2003-07-15 22:39:14 ![]() |
Waga - | 2003-07-15 22:39:53 To jest atrapa. Zdjęcie jest troszkę ciemne i dlatego to tak wygląda. Na zlocie w Czerniewicach bedzie mozna ja obejrzec. Robiłem ja 4 godziny i pociałem sobie wszystkie palce. Ramka jest ze starej żeberkowej atrapy. Zebra sa powycinane a w środek jest włozona siatka ... tak jak w spoilerze ( czego rowniez nie widać ). W rogu jest umieszczony znaczek KAMEI. |
![]() Maciek_938 Bydgoszcz | 2003-07-15 22:43:08
Ceny tylnych lamp od Plusa w Bydgoszczy kosztują średnio około 65zł za sztukę. Trzeba je sprowadzać, ale raczej nie ma z tym większego problemu. Napewno dają zdecydowanie lepszy efekt od tych tandetnych białych. |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2003-07-15 22:46:53 Ale wtedy będą wystawać jakiś centymetr poza klapę i dolną listwę gdyż mają inną grubość niż te co w caro. |
![]() cybertec Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GLE ... Łódź | 2003-07-15 23:05:33
A jak Ci sie udalo w srodek wlozyc ta siatke. Moze napiszesz cos wiecej o sposobie, ktorego uzyles...
Na pewno na zlocie sobie to zobacze z bliska, bo na tym zdjeciu wyglada calkiem fajnie, chociaz troche za ciemno. |
![]() SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2003-07-15 23:13:05
Na żeraniu niedawno sprzedawali komplet od plusa po 50zl ![]() |
Waga - | 2003-07-16 00:03:10 Cybertec... pogadamy na zlocie... troche duzo pisania... szczerze mówiąc.... ![]() |
![]() cybertec Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GLE ... Łódź | 2003-07-16 00:13:36 no trudno bede musial te kilka dni wytrzymac ![]() pozdrawiam cybertec |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-07-16 18:38:42 Ja mam u siebie białe lampy i moge najwyżej narzekać na pozycyjne.
Kierunek - normalna pomarańczowa żarówka wstek - normalna biała żarówka STOP - pomarańczowa żarówka pomalowana sprayem do świateł (czerwonym) pomarańcz+rózowy=czerwony pozycje - po 2 żarówki w każdej lampie pomalowane na czerwono. Wersja rozwojowa będzie pomalowana kilkoma warstwami spraya do lamp (MOTIP czerwony) odblaski - małe czerwone przylepione pod spoilerem. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
polonezcaro . | 2003-07-17 10:35:29
wreszcie chłop z jajami..... , jakoś nie widzi żadnego problemu w białych lampach A co do pozycyjnych..... proponuje do czerwonych żarówek dołożyć dodatkowo czeronwe diody, te najjaśniejsze...., wiercisz w tym plastikowym odblasku pare otworów na diode 5mm, wkładasz je tak w podstwkach ( do kupienie w każdym sklapie , ok 10gr) i nie musisz kleić nic do lamy, tylko ewentualnie złapać jakąć "kropelką" diode do podstawki.... Diody przez rezystorek...( no chyba że kupisz diody na 12V) podłączasz równolegle do żarówki..... świeci lepiej niż w C+ odebrabnym z salonu..... Wiem bo zapodawałem takie dopałki czerwonego do malucha.... ale tam to trudno powiedzieć że nawet seryjne lampu świecą, więc efekt było super tylko są 2 szkoły montowanie diod... 1 montujesz tak żęby świeciły bezpośrednio na klosz 2 montujesz tak żęby światło odbijało się od odblasku....( czyli wyiąć diode o 180* podczas montarzu) który efekt leprzy..... ??? trudno powiedzieć.... ale osobiście wole bezpośrednio na klosz.... w nocy jest bajer widoczne, i ciekwie wygląda.... Ja zamówiłem klosze do polonka, białe, i dopiero będą w połowie sierpnia.... ![]() a te diody do seryjnie proponuje dołożyć do stopów, bo naprwde nie widać kiedy hamuje ( w tym przypadku to było maluch) , nie wiele to w słońcu pomoże, bo nawet to seryjnych nie widać, ale przy odrobinie cienia, zachmurzenia..... piękny efekt... ![]() [ wiadomość edytowana przez: polonezcaro dnia 2003-07-17 10:36:29 ] |
CAmaRO Miłośnik FSO Polonez CARO Pure delight... | 2003-07-17 16:48:34 Co do jasności pozycyjnych to rzeczywiście można mieć pewne uwagi ![]() Mam nadzieję, że wszystko wypali na zlot w sierpniu to Wam TO pokażę ![]() |