Bak paliwa w essim

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam takie pytanie: po zatankowaniu do pełna po ilu mniej więcej kilometrach wskazówka schodzi Wam do 3/4 baku?
Zbieram się właśnie do drogi ze Szwecji do polski i zaniepokoiło mnie to, że po zatankowaniu do pełna i przejechaniu ok 100 km wskazówka jest niewiele pow. 3/4.
Tankowałem mając w bagażniku ciężar ok 70 kg+ 30 litrów gazu.
Czy mógł z dnia na dzień zacząć palić 15l?
Pamiętam, że jak kiedyś zatankowałem go na full to po 70 km wskazówka nadal stała w miejscu.
Mam sie zacząć martwić że 1500 km do domu drożej mnie wyjdzie niż planowałem??????????

Dodam jeszcze, ze jeździ jak zawsze, żadnej zmiany.
1,6 16v

[ wiadomość edytowana przez: Adamzzz dnia 2008-03-12 20:21:00 ]

[ wiadomość edytowana przez: Adamzzz dnia 2008-03-12 20:39:16 ]

wiesz to zależy od nogi na pedale itd, mi podczas spokojnej jazdy i mieszanym trybie jazdy do 3/4 zeszło po ok 200. To jak się będzie Tobie wskaźnik zachowywał też zależy od stanu zużycia pływaka i obciążenia - lustro paliwa w zbiorniku będzie pod innym kontem więc i wskaźnik będzie inaczej pokazywał

Zatankuj do pelna jeszcze raz i bedziesz wiedzial ile ci pali... A wskaznikowi wierz z ograniczonym zaufaniem

hehe...kolejny problem ze wskazaniem,,, nie nalezy ufac wskazaniom to urzadzenie pomocnicze, ale przewaznie od zatankowania do pelna az do zejscia na 3/4 baku,,,ujezdzi sie od 60-120 km w zaleznosci od dokladnosci (czulosci)wskazania. no chyba ze ktos ma wycieki gdzies

ja ma nadzieje ze wszystko jest i bedzie ok

ja mam co prawda elektroniczny,ale u mnie jak zatankuje niemazle pod korek (wtedy wskazowka jest powyzej 1) to po przejechaniu 100km wskazowka jest na rowno z 1 czyli full (w zwyklym liczniku mialem podobnie, tylko chyba po 70km rownala sie z 1)

a moze masz zapowietrzony bak i przez to mniej zatankowales

Ja mam podobnie. Też dość szybko schodzi mi do 3/4 na wskaźniku ale od 3/4 do 1/2 schodzi dużo wolniej. Ja opieram się głównie na liczniku przejechanych kilometrów. Wiem że po zatankowaniu za 50 zł przejadę do 150 km za 100zł ponad 300 itd. Nigdy się nie zawiodłem na tej metodzie. Jak wskazówka schodzi poza czerwone pole to mam paliwa spokojnie na 40 km, a wizualnie wygląda na to że zaraz stanie

To i ja sie podlacze bo wku... mnie wskaznik poziomu paliwa. Wsiadam do samochodu i pokazuje mi np troche ponad czerwona kreske czyli mozna smialo jezdzic. Po samym odpaleniu ( nawet nie rusze sie z miejsca) wskaznik opada ponizej czerwonej kreski.
Cos jest nie tak czy jest to tak niedokladne urzadzenie?
Prosze o opinie innych osob.
MK7 1,6 benzyna
A i jeszcze jedno podsmiarduje mi paliwem? Ma to jakis zwiazek?
Ale z tym to podjade do mechaniora.
Pozdrawiam