| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcin06ge Zgierz | 2008-03-22 08:59:21 Jesli chodzi o kontrolke to u mnie sie zapalala gdy był do wymiany:silnik krokowy,przepływomierz i zawór recrkulacji spalin-nie sa to tanie rzeczy jesli chodzi o ten silnik.Jeśli chodzi o gaz to na lince jest spinka którą sie przekłada i pedał reaguje od razu.Moja rada-NIGDY CORSY Z TYM SILNIKIEM!!!-jeżdzilem nia 5 lat bardzo awaryjny,kup z tym starszym 1,2 bedziesz mial mniej bo 45KM ale nie zobaczysz róznicy miedzy1,0 a ile nerwów i pieniędzy zaoszczedzisz...Zobacz jaki jest przebieg bo w tych silnikach rozrząd nie wytrzymywał za wiele a wymiana troche kosztuje kiedys mechanik powiedział mi 1200-1400zł. |
![]() dachowiec B Group & | 2008-03-22 10:27:38 Przedmówca ma w stu procentach rację. Miałem okazję dwa razy robić corsy z takim silnikiem i nigdy w życiu nie powiedziałbym że opel wymyślił taki szmelc. Pamiętam że w jednej z tych cors był rozrząd; zawór EGR; pęknięty kolektor wydechowy(auuto niebite)-tydzień szukaliśmy używanego bo nowy był w niesamowitej cenie; do tego serwis czyli świece, filtry, oleje i inne pierdoły... cena za wszystko wyszła taka że można by kupić z Niemiec całą corse B z silnikiem starszego typu. Dodam że wymieniając ten nieszczęsny kolektor wydechowy miałem wrażenie że w mojej dwulitrowej corsie jest więcej miejsca... |