Przebicia?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.

moze ktos pomoze...

mam problem z CB... jak zaczynam nadawanie, slysze sam siebie w glosnikach i swieci mi dioda od alarmu .
czasem siebie nie slysze, a slysze bardzo glosne "cwierkanie".

wczesniej myslalem... nawet bylem pewien ze jest to wina tego, ze CB podpialem pod kable od radia... teraz jednak zasilanie od CB idzie bezposrednio do aku... z radiem niema nic wspolnego... co moze byc przyczyna? niema szans zeby radio mialo jakies przebicie na mase... radio jest przykrecone do plastiku...

co do samego spreztu:
CB alan 121 + antena Sirio AS100
radio jakis medion (wczesniej na radiu fordowskim podobnie)

A stroiłeś antenę?
Co do świecenia diody, u mnie na poprzedniej antenie świeciła się kontrolka poduszek. Zmieniłem antenę, zestroiłem na 1,2 i jest ok.

[ wiadomość edytowana przez: przemkowal dnia 2008-03-17 15:44:58 ]

Może coś z masą na antenie

Cytat:
2008-03-17 15:45:01, Snale pisze:
Może coś z masą na antenie

ja miałem (i mam) magnesówki więc jak najbardziej możliwe. Tym bardziej że miałem 18-244. Teraz jest u brata po lekkim tuningu - bat dłuższy o jakieś 15cm.

antena byla strojona w sklepie gdzie zakupilem CB. juz dwa razy...
gadalem tez z tym gosciem o tym problemie... twierdzi ze bedzie to wina anteny... spotkal sie z przypadkiem, ze przy jakiejs antenie, gosciowi wariowala instalacja gazowa (auto gaslo).

u mnie tez na 99% antena bo jak odepne antene to oczywiscie problemy znikaja. CB mam dokladnie pod radiem (jakies 15cm odstepu). po wyciagnieciu CB na fotel pasazera, kabel od anteny idzie odrazu miedzy siedzeniami do anteny ktora akurat byla w bagazniku (na dachu to samo) objawy ciagle te same... jak dotykam reka CB to dioda troche przygasa... jak odsune gdzies dalej CB to problemy znikaja... ale przeciez nie zamontuje CB na tylnym siedzeniu :|.

musze podjechac do serwisu - potestujemy z gosciem inne anteny.

pozdrawiam

A na ile masz zestrojoną tą antenkę? U mnie na jakieś 2,2 świeciła się kontrolka jak pisałem. A teraz pomimo, iż gadam o wiele dłużej się nie świeci. Daj znać na ile ci zestroją antenkę.

Ja miałem podobne problemy. Winą była zardzewiała podstawka od anteny, która powodowała problemy z masą. Zdemontuj antene wyczyść wyszstko porządnie i powinno pomóc.

wlasnie niewiem na ile mam zestrojona
moze kupno nowego radia + glosnikow mi pomoze? niewiem - sprobojemy;D

dzisaij jade kupic audio... moze akurat to pomoze jak nie to bedziemy walczyc dalej

komin14 antenke mam magnesowa wiec tutaj z masa problemy nie wchodza w gre... chyba? jak to tutaj jest rozwiazane? chyba ze ta guma jakos przewodzi prad? ale i tak zostaje lakier samochodu.

jutro sproboje podjechac do serwisu i powalczymy jeszcze z innymi antenkami.