Ciągłe przełączanie na benzynę BRC sequent 24

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej od pewnego czasu mam problem z przełączaniem się samochodu na benzynę mimo iż w butli jest gaz.
Sprawa wstępuje raz na parę dni i wygląda następująco:
Jadę normalnie na gazie, nagle kontrolka zaczyna piszczeć i przełącza samochód na benzynę, no to ja guziczek przełączam na gaz, słyszę jak otwiera się elektrozawór ale nie mija nawet sekunda jak auto znowu jest na benzynie. Jedynym rozwiązaniem jest zapomnieć o jezdzie na gazie w danym dniu. Następnego dnia rano odpalam, auto się rozgrzewa przełącza na gaz i jak gdyby nigdy nic bez problemu można przejechać nawet 100km. Po czym po kilku, kilkunastu dniach problem się powtarza.
Co to może być ??

Witam,

Mialem identyczny problem.....mysleli ze to eletrozawor bo mi go przekrecili zeby wchodzilo wiecej gazu wiec wymienili na nowy i bylo to samo...wiec zmienili czyjnik z cewki na rozrzad (bo mi sie dodatkowo przy spadku obrotow na benzyne przelaczal min 3000obr przy 60km/h)...ale to ine bylo to. Mialem poprostu zwarcie..caly czas mi sygnalizowal komputer ze mam klape tylna otwarta i wlaczal sie alarm....wiec wymienilem czujnik w zamku i wszystko jest OK.

Ja mam podobny problem co kolega ale u siebie w Accordzie 99r, gaz sekwencja IVgen.

Tez mi sie przełacza co jakis czas na benzyne ale zaraz wraca automatycznie do gazu. Jest to strasznie irytujące.
Ale co najgorsze cały świeci mi sie że mam otwartą klapę a w rzeczywistości jest zamknięta.Pewnie czujnik padł albo kabelek sie uszkodził, jeszcze nie postawiłem diagnozy . Ale jedno mnie zastanawia co ma wspólnego klapa z tym gazem

witam, na 99% to jest czujnik ciśnienia gazu, który znajduje się na listwie wtryskiwaczy. Ja miaem już kilka razy problem z tym czujnikiem i objawy byy takie jak u Ciebie. Póki miaem na gwarancji wymieniali mi go za darmo, ostatnio mi padl, juz gwarancji nie mam i zqapaciem za niego 150zl.
Pozdrawiam