Dmuchawa padła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Przejrzałem archiwum, ale nie znalazłem do końca interesującej mnie odpowiedzi.
Dzisiaj podczas jazdy zauważyłem, że nie działa dmuchawa, oczywiście musiała się spi***ć w momencie największej śnieżycy tej zimy .
Bezpiecznik cały, zmostkowanie za pomocą drucika z innym bezpiecznikiem nie pomogło.
Nie działa wogóle żaden bieg.
Gdzie mogę jeszcze szukać? Jutro planuje zbadać sam przełacznik.
Wszelkie porady mile widziane.

[ wiadomość edytowana przez: wesul dnia 2008-03-20 21:17:41 ]

Zobacz czy dochodzi napięcie do przełącznika(z tego co pamiętam przewód czarno-czerwony -najgrubszy)
Bo najczęściej to w skrzynce gdzieś ginie prąd

Cytat:
2008-03-20 21:16:43, wesul pisze:
Witam! Przejrzałem archiwum, ale nie znalazłem do końca interesującej mnie odpowiedzi. Dzisiaj podczas jazdy zauważyłem, że nie działa dmuchawa, oczywiście musiała się spi***ć w momencie największej śnieżycy tej zimy . Bezpiecznik cały, zmostkowanie za pomocą drucika z innym bezpiecznikiem nie pomogło. Nie działa wogóle żaden bieg. Gdzie mogę jeszcze szukać? Jutro planuje zbadać sam przełacznik. Wszelkie porady mile widziane. [ wiadomość edytowana przez: wesul dnia 2008-03-20 21:17:41 ]

100% skrzynka bezpieczników. Miałem podobną sytuację, bezpieczniki były dobre. Proponuję podjechać do autoelektryka i podłączy bezpośrednio pod przekaźnik (przynajmniej ja tak miałem).
I jeszcze coś:
U mnie zaczeło się właśnie od dmuchawy, po roku przestały działać mi światła krótkie, później krótkie i długie, a na koniec nie mogłem odpalić essiego (brak iskry na świcach) - pomogła wymiana skrzynki.

podpiecie napiecia z innego bezpiecznika moze nic nie dac... aj tak mialem... zimny lut byl za bezpiecznikiem. na szczescie po wyciagnieciu skrzynki odrazu bylo widac zimny lut - lutownica, troszke cyny i dmuchawa dziala jak glupia.

masz klimatyzacje czy nie?
sproboj podpiac bezposrednio pod dmuchawe napiecie... to ci wykluczy ewentualne uszkodzenie dmuchawy... a to do zdiagnozowania jset dosc proste w porownaniu do zabawy ze sciaganiem deski...

jak potrzebujesz jakiejs pomocy w tej sprawie to mozesz pytac na gg i pw - przerabialem ten temat niecaly miesiac temu.

pozdarwiam