MotoNews.pl

Fotorelacja - naprawa korozji wlewu paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No to jedziemy.....

1. Efekt początkowy

2. Czyszczenie najlepiej papier ścierny 150 oraz odrdzewiacz do wyleczenia i zabezpieczenia.

3. Szpachla. Delikatnie naokoło paluszkiem poczekać aż wyschnie i wrazie potrzeby nałożyć jeszcze raz. ( ja nakładałem 2 razy).

4. Wyschnięte szlifujemy popierem ściernym tak, aby wszystko ładnie się zlewało i niebyło żadnych wypukłości na łączeniu lakieru i szpachli. ( na fotce widać psiknięty wcześniej korek wlewu pod kolor autka mmmmm fajny efekt).

5. Wycinamy koło na kartce papieru. Przyklejamy w celu zabezpieczenia miejsca, które chcemy pomalować i psikamy. ( 2, 3 razy w zależności od efektu).

6. Pomalowane psikamy bezbarwnym lakierem i cieszymy sie

POWODZENIA.

może nie w pełni profesjonalnie ale nie jest źle

zero profesjonalizmu bawiłem się w to pierwszy raz ale ważne że zabezpieczone i wygląda lepiej niż z korozją. Wiadomo lakiernikiem nie jestem Własna robota i efekt bardziej cieszy

Cytat:
2008-03-21 11:42:28, Robson81 pisze:
zero profesjonalizmu bawiłem się w to pierwszy raz ale ważne że zabezpieczone i wygląda lepiej niż z korozją. Wiadomo lakiernikiem nie jestem Własna robota i efekt bardziej cieszy

i o to chodziło. Na pewno wielu przyda się Twoja relacja.

Przy czyszczeniu rdzy proponowalbym zatkac czyms rure wlewu bo moge jakies odpryski wpasc a potem problemy.

profesjonalnie czy nie i tak za rok znowu będzie trzeba poprawiać/usuwac rdzę

ciekawy spozób ,tylko niestety ruda i tak sie tam pojawi,więc rzwiazanie chwilowe

niestety tylko reperaturka ratuje sprawe i najlepiej reperaturka z klapka i inna rura do zbiornika

a nie mozna by z tymi tematami do dzialu "porady"? bo to juz 3 chyba taki temat ostatnimi dniami, poza tym na forum bedzie ciezko je znalezc..

Ja mam inne rozwiązanie tego problemu. Jóż zakupiłem. Czeka na montarz.