Jaka instalacja do Astra I 1,6i 75KM ? Proponują mi Lovato

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie jak w temacie.
Nie mam kompletnie pojęcia o gazie ale ceny paliw są tak atrakcyjne że postanowiłem zaopatrzyć się w LPG bo robię po mieście 2000km miesięcznie.
Gazownik proponije mi włoskie Lovato za 1500zł.Gwarancja 2 lata.Butla w koło,przełącznik ze wskazaniem poziomu gazu.
Jak wygląda sprawa montażu LPG w tym silniku bo słyszałem że bez problemów.Dużo auto straci na mocy ? Teraz po mieście pali mi 10l/100km PB ,ile powinna brać gazu ?

Jest to zakład w Łodzi na ulicy Złotno 25.
http://katalog.pf.pl/Łódź/Blokman-Montaż-Autoalarmów-Piotr-Wasik-F4976530G0B7870-m19.html

Czy to dobry wybór czy raczej polecacie coś innego ?
Dziękuję za szybkie odpowiedzie gdyż jestem umówiony na Czwartek.

Pozdrawiam i Wesołych

Generalnie podzespoly Lovato sa bardzo dobre. Rowniez nie ma problemu z gazem w tych silnikach , jak gazownik czegos drastycznie nie schrzani to powinno chodzic bez problemu.

oplel astra z silnikiem 1.6 na jednopunktowym wtrysku to chyba auto ktore nie ma zadnych konkretnych wymagan co do gazu obojetnie gdzie bys nie tankowal do niej gazu to wszystko przyjmie. jezdzilem kiedys taka jako kierowca w pralni rok 92 od 160 tys wlasciciel zalozyl jej gaz pierwsze problemy zaczely sie dopiero przy okolo 310 tys ale i tak to swietny wynmik według mnie bo auto bylo naprawde mocno eksploatowane i nikt o nie specjalnie nie dbal. jesli ten co ci zalozy ten gaz nie bedzie totalnym idiota to auto bedzie chodzic bez problemu

Ja w swojej asterce 1,4 60km ( bardzo podobny silnik ) miałem bingo M i parownik tomasseto , całość grała lepiej niż w szwajcarskim zegarku !!! Autko lepiej chodziło na gazie niz na benie . Moja asterka została zagazowana przy przebiegi 82 tyś km a sprzedałem ją przy 120 tyś i przez ten cały czas zero awarii , a spalanie koło 8,5 litra 50 % trasa 50 miasto.