Śmierdzi z nawiewu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie, śmierdzi mi jak cholera w aucie, jak włączę nawiew, na maksymalnie gorące powietrze. Zapach jest podobny do zapachu MAGI. Co może być przyczyną tego?

Czym rozwiązać problem piszczącego nawiewu na pozycji nr.1?

piszczacy nawiew mozesz sprobowac przesmarowac...
wentylator jest miedzy akumulatorem a abs czyli po srodku pod podszybiem...ale doiscie jest utrudnione ktos pisal o zrobieniu przedluzki z 2 slomek i pozniej wd40
ale moze z nawiewiu smierdziec wd przez pare dni

jak masz klimę ,to właśnie ona potrafi brzydko pachnieć

Cytat:
2008-03-23 11:27:56, kamil76 pisze:
jak masz klimę ,to właśnie ona potrafi brzydko pachnieć

nie mam klimy

Cytat:
2008-03-23 11:25:33, koniuXR3i pisze:
piszczacy nawiew mozesz sprobowac przesmarowac... wentylator jest miedzy akumulatorem a abs czyli po srodku pod podszybiem...ale doiscie jest utrudnione ktos pisal o zrobieniu przedluzki z 2 slomek i pozniej wd40 ale moze z nawiewiu smierdziec wd przez pare dni

może ktoś zrobić zdjęcie jak to wygląda?

Cytat:
2008-03-23 11:32:13, bobas_sk pisze:
może ktoś zrobić zdjęcie jak to wygląda?

ta czerwona kropka to pod ta blacha jest silnik i dwa wentylatorki z 2 stron...

mozesz to zobaczyc patrzac tam gdzie strzalki i tam tez wprowadzasz jakos plyn do smarowania..ale wtedy z nawiewu bedzie smierdziec pare dni...ale i tak Ci smierdzi

Kup pianke do odgrzybiania klimy - firmy plak ,jest tania i dobra ,pomoze Ci na smrod z nawiewow.

bobas_sk miałem tak w poprzednim aucie,ubywa Ci płynu chłodzenia? Sprawdźczy gdzieś nie masz małego przecieku na przewodach doprowadzających wode do nagrzewnicy i czy sama nagrzewnica czasem gdzieś nie przecieka... Powąchaj płyn w naczyniu wyrównawczym, czy pachnie coś podobnie, jeśli tak, to masz odp, jeśli nie, to grzyb w układzie nawieiwu cipełego Sprobuj pianke do "czyszczenia" smrodu z klimy, wiem że jej nie masz, ale też sie nadaje

Cytat:
to na 95% moim zdaniem dziura w nagrzewnicy, jak smierdzi tak jak maga kuchenna to to wlansie plyt przecieka na nagrzewnicy. Wiem bo mialem dziurawa nagrzewnice i tak wlasnie smierdzialo, wymienilem nagrzewnice i ok,

Cytat:
Jak mi kiedyś magi "pachniało" to okazało się, że to nagrzewnica ciekła. Płyn w wysokiej temperaturze taki zapach wydawał.

Cytat:
miałem to samo w peugeocie - przeciekała nagrzewnica

Cytaty z elektroda.pl

[ wiadomość edytowana przez: bep dnia 2008-03-23 12:40:49 ]

[ wiadomość edytowana przez: bep dnia 2008-03-23 12:42:55 ]