Powłoka lakiernicza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Pytanie jest do znawców powłok lakierniczych, nie galwanicznych. Chodzi mi mianowicie konkretnie o efekt chromu (wysoki połysk niczym lustro) i o efekt niklu. Czy jest to możliwe do położenia NIE poprzez galwanike tylko malowanie?? Jeśli tak to prosze Was o konkrety. Z góry dziękuję.
Aha. Podaje link do innego fora gdzie jest temat inny ale chodzi mi o zdjęcie (konkretnie 3 od góry) gdzie jest foto e36. Na fotce do złudzenia wyszedł efekt nikiel który bardzo mi się spodobał. Wydaje mi się że to jest czarny wyski połysk lakier tylko sprzyjające warunki robiąc fotke dały takie złudzenie ale wyszło super. Czy nie była by fajna fura w niklu???
Do złudzenia nikiel??
Tutaj stronka z autami w chromie, jeśli chodzi o audi a8 - to dowiedziałem się że wystarczy ją wypolerować do blachy (wiadomo jest cała z alu) i uzyska się "chrom" połysk ale jak wytłumaczyć zderzaki - na dole widać że gościu maluje czyli musi się dać
Fury w chromie

[ wiadomość edytowana przez: Mandrax dnia 2008-03-24 13:06:17 ]

[ wiadomość edytowana przez: Mandrax dnia 2008-03-24 13:07:13 ]

wyszło tak bo koles prysnal raz a pod spodem mial srewbro i czarny lakier tego nie pokryl w 100% ot cala filozofia i juz wiesz co zrobic zeby efekt uzyskac

Chyba sie nie zrozumieliśmy lub nie do końca napisałem że chodzi mi o kolor auta nie felg. Dzięki za spostrzeżenie. Zobaczcie jak auta się odbijają w lakierze auta.

[ wiadomość edytowana przez: Mandrax dnia 2008-03-24 13:14:44 ]

w sumie to Ci nie pomoge ale nie wiem czy to by w polsce przeszło.. oslepiałbys wszystkich w koło dwa wszystkie wgniotki widac trzy niezbyt to ładne (ale to juz gusty) cztery pewnie sporo kasy by to kosztowałol piec jezeli ja swoja umyje i wypastuje to tez sie wszystko w niej odbija

pzdr

Zgadzam się z wszystkim ale czemu nie dochodzi kwesta przeglądu chyba by nie dali (słyszałem ze nie dają jak nawet tylne szyby są przyciemnione na "lustra")

Cytat:
2008-03-24 13:28:38, Mandrax pisze:
Zgadzam się z wszystkim ale czemu nie

Nio chyba dałem Ci wystarczajaco duzo powodów z którymi sie nawet zgodziłes

pzdr

Jak chcesz się przekonać czy można pomalować na chrom to kup puszkę spreyu z lakierem chrom i sprawdź jaki jest efekt.

Z całym szacunkiem Milas ale mogłeś sobie darować taką wskazówkę...

Cytat:
Z całym szacunkiem Milas ale mogłeś sobie darować taką wskazówkę...

Tylko na tyle mnie stać

Nie mogę uwierzyć, że naprzwdę chcesz malować auto na chrom.
Mandrax. Chyba sam w to nie wierzysz?

[ wiadomość edytowana przez: Milas dnia 2008-03-27 08:45:37 ]

[ wiadomość edytowana przez: Milas dnia 2008-03-27 08:48:39 ]

Chrom nie - bardzo podoba mi się nikiel, do tego patynowane lusterka i felgi, może maska ale nie koniecznie. Taką wizję mam na swoje audi. (w e34 bym chyba kilkukrotnie przewyższył wartość auta...)
Pozdrawiam

a co szanowni forumowicze powiedzą na taki kolor???

hmm??

a swoją drogą to cs jest boski