[Accent 1.3 99"] Kontrolka poziomu paliwa.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ,mam takie pytanko ,chodzi oto gdzie tkwi przyczyna ze nie swieci mi kontrolka od rezerwy paliwa ,sprawdzalem żarowke i bezpiecznik jest ok. ,wiec gdzie szukac przyczyny.

pozdr...

[ wiadomość edytowana przez: Jarek_2 dnia 2008-03-25 10:10:17 ]

Kontrolka rezerwy zapali się gdy wskazówka poziomu paliwa opadnie poniżej skali, czyli dolnej grubej linii.

w accencie 95r 1,5 poj, 5d, tez tak jest?? Ile na rezerwie da rade przejechac km?

ja swiezo po kupnie accenta tez mialem takie dylematy...
u mnie gdy zostanie ok. 6l paliwa[wskazowka jest juz na zero] to pierwszy raz zapali sie i zgasnie.potem przy ok 4l. pali sie stale.starcza na jakies 50 km.

a są accenty gdzie nie ma lampki?? w którym ona jest miejscu. Ja miałem wskazówke poniżej grubej czerwonej kreski i nic mi nie świeciło.
P.s ile litrów paliwa wchodzi do pełnego baku?

Cytat:
2008-03-25 00:20:46, kpawel pisze:
Kontrolka rezerwy zapali się gdy wskazówka poziomu paliwa opadnie poniżej skali, czyli dolnej grubej linii.

zgadzam sie umnie tak bylo ze chcialem sprawdzic kiedy sie zapali no i tak jezdzilem ze mi paliwa braklo ,a kontrolka nawet nie mignela ani razu

hehe
no coz... jak kupilem samochod to musialem wiedziec co i jak i chcialem sprawdzic kiedy zapali sie rezerwa. Mimo ze wskazowka spadala do poziomu zera kontrolka nie zapalala sie. Kiedys sie w koncu zapalila. Od tamtej pory zrobilem moze 16km i samochod mi zgasl po nastepnym wlaczeniu i probie rozgrzania po minucie. Benzyna sie skonczyla. Samochod stal na rownym.
Po co czekac na rezerwe ? To przeciez katowanie pompy paliwa.

Cytat:
2008-03-25 19:54:38, Vex pisze:
hehe no coz... jak kupilem samochod to musialem wiedziec co i jak i chcialem sprawdzic kiedy zapali sie rezerwa. Mimo ze wskazowka spadala do poziomu zera kontrolka nie zapalala sie. Kiedys sie w koncu zapalila. Od tamtej pory zrobilem moze 16km i samochod mi zgasl po nastepnym wlaczeniu i probie rozgrzania po minucie. Benzyna sie skonczyla. Samochod stal na rownym. Po co czekac na rezerwe ? To przeciez katowanie pompy paliwa.

Wiem ze to katowanie pompy ale z ciekawosci musialem sie upewnic czy dziala, w koncu poto ona jest ale jak narazie to nie wiem gdzie tkwi problem
pozdr..

mi tez nic nie mruga, wiec moze poprostu nie ma takiej kontrolki w moim aucie.

Napewno jest tylko ukryta gleboko na dole