MotoNews.pl

Nie odbija kierunkowskaz - proszę o radę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,

tak jak w temacie nie odbija mi kierunkowskaz,
jest tak że czasem odbija a czasem nie, może wie ktoś jak to naprawić - proszę o pomoc

-KLIK-

Cytat:
2008-03-27 22:33:45, mefis22 pisze:
-KLIK-

szukam na tym zdjęciu z 2giej metody tego czegoś małego białego hmm

teraz juz sie orientujesz ? to jest ten maly biały prostakacik na 2 ostatnich zdjeciach zrobilem jego ujecie od przodu jak widzisz nie jest to prostokat lecz trapez i dlatego ze jest to trapez nie odbija kierunkowskaz seryjnie byl prostokat

Miałem identyczny problem i naprawianie nie przynisło oczekiwanych skutków na dosc długo wymieniłem całoś manetek co kosztowało mnie 50 zloty

Cytat:
2008-03-30 20:10:47, pebees pisze:
teraz juz sie orientujesz ? to jest ten maly biały prostakacik na 2 ostatnich zdjeciach zrobilem jego ujecie od przodu jak widzisz nie jest to prostokat lecz trapez i dlatego ze jest to trapez nie odbija kierunkowskaz seryjnie byl prostokat

a powiedz mi jak najprościej i najlepiej rozwiązać ten problem

He, he - najprościej, najlepiej i najskuteczniej - to kupić nowy...

Cytat:
2008-03-30 21:34:37, szurmen pisze:

Albo pobawić się trochę i dobrze poskładac stary. Z tym, że trzeba mieć duuużo cierpliowści.

Cytat:
2008-03-30 21:34:37, szurmen pisze:

Ile nówka kosztuje?

a ja tam wlutowałem kawałek blaszki, co kosztowało mnie 10min roboty i trochę prądu

KLIK' coś znajdziesz

Ja się tam nauczyłem palcem odbijać kierunek choć czasem się zdarzy że sam z zadziała, ale nie zawsze :/

A kierownica? W mk5 w nabie jest taka wypustka plastikowa która też lubi się zepsuć - ona trąca coś odpowiedzialnego za kierunek. Nie wiem jak w mk7 ale możesz sprawdzić.