MotoNews.pl

[k] pasy bezpieczenstwa tył fiat 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie kupie tylne pasy bezpieczenistwa do kanta
stan bdb cena rozsadna

yyyyyyyyyy

byc moze wykaze sie olbrzymia niewiedza...

To takie pasy byly kiedykolwiek seryjnie montowane w kancie z tylu ?????? Moge jakas fote pogladowa prosic ??

Jesli tak jest to istnieje szansa ze bede swojego syna mogl wozic kantem

tak ja mialem w kancie u siebie nie obiecuje ale moze mam je jeszcze, poszukam wieczorem.

też miałem seryjnie pasy z tyłu w jednym z moich kantów rocznik 86

Boorys , zawsze możesz sobie pasy zamontować z tyłu

Pasy z tyłu bywały czasem w eksportowych.
Założyć można do każdego, ale we wczesnych rocznikach (na pewno do 1980, pewnie w kilku młodszych też) nie było przelotek w tylnej półce i nie dało się bez ich wycięcia i kombinacji z mocowaniem rolki założyć pasów bezwładnościowych.
Pewnie gdzieś od 1984/5 w górę są przelotki w półce i gwint do zamocowania rolki na nadkolu w bagażniku.

nadal aktualne
jak ktos ma to dawac znac napewno sie dogadamy
zapomnialem dodac ze maja byc bezwładnościowe

Szukaj od tylnonapędowej Łady. O ile dobrze pamiętam zdecydowana większość 2107 (jeśli nie wszystkie) je miały w standardzie, a inne modele w zależności od wersji i rynku przeznaczenia.

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2008-03-30 19:54:54 ]

a mocowane sa w ten sam sposob ?
katy i polozenie pasow bezwladnosciowych ma znaczenie do poprawnej pracy

bimber1 nadal szukam orginalnych

Są mocowane na płasko do tylnej półki

dlatego szukam dalej polonez f125p pasy bezwladnosciowe

Kania

Ja wczoraj zamontowałem pasy z tyłu z polda. Salbety. Wystarczy dokonać małej modyfikacji, a mianowicie:

1. opukać obodowę pasa i stwierdzić z której strony znajduje się sprężynka - nie demontować tego plastyku!!!
2. zdjąć tę drugą połówkę obudowy i odnaleźć takie plastykowe siodełko z dzwigienką w którym lata sobie gruby śrut - zdemontować cały ten gówniany element i pozamiatane...
3. Zamontować pasy w seryjnych miejscach i kuniec

Wczoraj zamontowałem w taki sposób. Działają. Fotelik się trzyma. bezwładność również OK. Tych seryjnych będziesz szukał jeszcze z pół roku zanim trafisz na jakieś zepsute...

AHA: Za pasy na szrocie dałem 20 PLN

[ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2008-04-14 08:16:45 ]