MotoNews.pl

[126p] Poszerzanie nadkoli, klepanie rantów itp....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukalem w wyszukiwarce i niestety nie bylo zbyt wiele informacji na temat ktory mnie interesuj. Interesuje mnie jak podzialac z nadkolami zeby uzyskac taki efekt jak na zdjeciu, mile widziane fotki.

śrubokręt, młotek, kombinerki, szpachla.

Część osób wyciągając błotniki rozcina je co kawałek, ja jak to robiłem to wystarczyły mi kombinerki i mocne ręce żeby powyciągać blachę bez cięcia

chyba nie myślisz, że w tym maluchu odwalone jest takie druciarstwo.
moim zdaniem zastosowali coś w tym stylu: http://www.mazda6tech.com/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=1

99,9% osób, które wyciągają nadkola w malcu robią to właśnie w ten "druciarski" sposób jaki opisałem.

dwa młotki, dobre kleszcze i srubokręt

potem troche żywicy dla usztywnienia i wygładzamy szpachlem

a mi sie wyjdaje ze w tym bialym zostal odciety po prostu standartowy rant zagiecie i wtedy najwyzej podbite do gory i tyle nic wiecej wasko jest z przodu nie wyglada to na poszezenia

gdzies mialem schemat+rysunek+zdjecie jak zrobic maszynke do wyciagania rantow za pomoca zwyklego podnosnika VW, jak znajde to wrzuce.

Cytat:
2008-03-29 23:30:31, Maliniak pisze:
a mi sie wyjdaje ze w tym bialym zostal odciety po prostu standartowy rant zagiecie i wtedy najwyzej podbite do gory i tyle nic wiecej wasko jest z przodu nie wyglada to na poszezenia

o to ci chodziło: http://vwcaddyforum.com/showthread.php?t=1864?

tak MI o to chodzilo

Quba 745 robił takie poszerzki. Jego zapytaj.

Panowie bo jestem w trakcie poszerzki i mam pytanko bo kazdy opisuje jak naciac wyciagnac kombinerami i sklepac a co zrobic z nadkolem wewnetrznym ktore w momencie odciecia rantu nadkola jest oddzielone?

musisz je dospawac do blotnika w celu wzmocnienia konstrukcji

rozumiem spawac od spodu?

jak wywijasz blotnik to to samo robisz z nadkolem wewnetrznym, mlotek w lape i je formujesz zeby pasowalo do nowego ksztaltu blotnika i spawasz

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-05-27 22:20:38 ]

wiem o co chodzi potem mata szpachla i do przodu a czy szpachla z pylem aluminiowym dobra sprawa?

ale gdzie chcesz tą szpachle kłaść na wewnętrzne nadkole by połączyć je z zewnętrznym?? Rób tak aby jak najmniej używać szpachli lepiej pobawić się parę minut różnymi babkami i młotkami blacharskimi a potem pospawać ubytki niż patrzeć jak później szpachla pęka i odpada płatami, acha i jeszcze jedno, jak będziesz już zmuszony gdzie nie gdzie dać więcej szpachli, to niech cię Bóg chroni przed nakładaniem grubych warstw! lepiej nakładać cienkie a parę, dlaczego tego chyba nie muszę tłumaczyć

oki panowie dzieki za info.

Witam dobra jeszcze jedno pytanko panowie. Jak juz nadkole jest poszerzone pospawane wewnetrzne z zewnetrznym w jaki sposob i czym zabezpieczamy przed rdzewka od spodu. Prosze o pozytywne rozpatrzenie mojego pytania pozdro.

HELP czy nikt nie jest w stanie mi pomoc????? Własnie skonczylem i co dalej???

baranek, potem bitex, albo maty do podwozi...