MotoNews.pl

Lpg problemy honda civic 1.4 2004

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
2,5 roku temu zainstalowałam LPG IV Generacji w nowej wtedy hondzie Civic 1.4 w renomowanym sląskim serwisie LPG
Problemy zaczęły się od poczatku - właściciel namawiając mnie na instalację "obiecał" że spalanie nie wzrośnie więcej niż o 1 litr - niestety z 6 l/benzyny/100km w tracie- pali 8,5litrów gazu/ na 100km.
Po reklamacji usłyszałam że tak musi być i że ja głupia baba spalania na benzynie nie umiem sobie policzyć
po roku od instalacji LPG się popsuło - niestety mimo gwarancji za naprawe musiałam zaplacic bo ponoć wysiadły łącza przepustnicy (w rocznym nowym salonowym aucie), ale cóz baba sie nie zna
A potem zaczęły się kłopoty z przełączaniem z gazu na benzyne przy każdym zwolnieniu, rondzie, najechaniu na dziurę lub "policjanta" - powrót na LPG następował nioekiedy od razu niekiedy za kilka kilometrów - problem nie występuje zima za to przy niecio wyższej temp.10 stopni C wystarczy wraca jak bumerang 3 razy zgłaszałam - 3 razy naprawiali - 3 razy płaciłam i problem wraca jak bumerang i nasila się z czasem

witam.
A kiedy była zrobiona regulacja zaworów?

10 tys temu? ale problem pojawiał sie juz wtedy i to nie pomogło

zastanawiam sie czy komp. gazowy nie jest zbyt blisko źródła ciepła i z tego powodu problemy sa gdy jest już cieplutko .

przeczytałem,że ma pani montowane w auto-mix skrzyszów więc niedaleko mnie. w takim razie zapraszam może wspólnie coś pomyślimy.

tel. 032 4719137

w końcu po 1,5 roku szarpania się z szefem firmy i wmawiniu mi że mam zwidy - znaleźli awarie, wymienili nie działający czujnik temperatury... i jak narazie zrobiłam 100km na LPG jaka ulga... szczerze to już myslałam o tym żeby odłączyć instalacje i jezdzic tylko na benzynie bo nie miałam sił na szarpanie się z ciągłymi kłopotami. Z wysokim spalaniem się pogodziłam jak usłyszałam że obniżenie go może "zabić" silnik pozdrawiam i dziękuje za chęć pomocy jakby nadal się coś działo to się odezwe POZDRAWIAM