Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Alvpol Klubowicz Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2008-04-01 16:48:16 Witam
Jestem od niedawna posiadaczem Corsy B 1.4 Eco/Swing z 1997 roku i niestety nie wiem jaki jest typ silnika w tym autku ![]() Czy istnieje gdzies wybite oznaczenie i jak je znalezc? Szukalem, ale nigdzie nie widzialem tego oznaczenia... ![]() Wizualnie wydaje mi sie ze jest to X14SZ ale sie na tym nie znam. Pozniej wstawie tu jeszcze zdjecie tego silnika... |
Grisza75 Zafira & Agila Łódź | 2008-04-01 23:05:17 szukaj gdzieś w okolicy łączenia bloku z głowicą "z przodu" (na bloku).
Poza tym w papierach samochodu powinieneś mieć numer silnika - pięć pierwszych znaków tego numeru to właśnie typ. Tutaj masz fotki silników - wybierz sobie (w ostateczności ![]() http://www.corsaclub.pl/zdjB.php [ wiadomość edytowana przez: Grisza75 dnia 2008-04-01 23:07:16 ] |
![]() Alvpol Klubowicz Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2008-04-02 00:14:52 Dzieki Grisza ![]() Porownujac ze zdjeciami z linka ktory mi podales wychodzi ze jest to X14SZ, ale sprawdze jeszcze w papierach i sprobuje zlokalizowac numer na bloku, choc go tam wlasnie nie widzialem ![]() A tak wyglada silniczek w mojej Corsie; ![]() |
![]() Alvpol Klubowicz Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2008-04-03 17:28:13 Troche sie naszukalem, ale w koncu znalazlem numer, byl ledwie widoczny bo zabrudzony, ale po odczyszczeniu oczom moim ukazal sie w pelnej czytelnosci ![]() A znajdowal sie dosyc nisko, bo tuz przy filtrze oleju po jego prawej stronie. Tak jak przypuszczalem jest to silnik typu X14SZ ![]() Aha, w papierach samochodu nie mam zadnego zapisu dotyczacego jego typu, teraz takie zapisy sa juz nieobowiazkowe... Dzieki i pozdrawiam |
Grisza75 Zafira & Agila Łódź | 2008-04-03 21:36:57 wiem że teraz są nieobowiązkowe, ale jakbyś miał wszystkie papiery od tego auta, to z całą pewnością byś tam też to znalazł ![]() |