Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-04-02 12:24:04 Pytanie do znawców MB.
Od zawsze podobał mi się ten model.Mały,zgrabny.I mimo,że to już staruszek, a przednie szyby elektryczne są już wypasem nieźle trzyma cenę ich rozpiętość jest olbrzymia. Jakie założenia przyjąć?Diesel z przebiegiem miliona km (sorki-w ogłoszeniach jest zazwyczaj 250-300), czy benzyna z gazem (byle nie 2,6) ? Czy były jakieś poważniejsze zmiany konstrukcyjne w okresie produkcji? Słowem,co sądzicie o tym modelu? |
![]() Esperynek Klubowy Weteran Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2008-04-02 14:53:29 Może TU coś pomogą. ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-04-02 15:03:47
TU raczej cieżko będzie o pomoc...to kolejne forum snobów.. ale....Może obudzi się Koliber..?? i będzie w stanie coś więcej powiedzieć.. |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2008-04-03 00:18:12
Zaraz przyjdzie taki jeden i będzie wojna... ![]() ![]() ![]() |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2008-04-03 00:31:14 Może i będzie wojna ale ja w niej nie bedę brał udziału... ![]() Jeździłem BMW i Mercedesem Jeśli chodzi o jednostki benzynowe (osiągi, dźwięk ![]() ![]() Ale jeśli chodzi o wykończenie wnętrza to BMW jest w tyle. Nie sztuka jest się chwalić, że auto jest super utrzymane przy 200-300tys. Jak wygląda prawie jak nowe przy 500tys. to juz jest coś... ![]() Pozdrawiam |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2008-04-03 01:11:52 Tutaj znajdziesz wszystkie odpowiedzi |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2008-04-03 01:44:48
może nie forum snobów.. ale powiedzmy, że rzadko uczęszczane forum .... ja np w ogóle tam nie zaglądam Konkretne odpowiedzi, jeśli tylko nie podpadniesz i nie było to już poruszane wcześniej dostaniesz tutaj www.mb.org.pl/ Tylko uwaga panuje tam dość specyficzny klimat i na początku możesz się zrazić.... Co do samej 190-ki mogę powiedzieć tylko tyle, że tak jak pisał Pepton z klimą łatwo znaleźć tego auta nie będzie... na rynku większość to golasy.... Nie wiem czy do wszystkich silników, ale na pewno do większości będzie problem założyć LPG.... (chyba że założysz taką instalkę jak miał KJ ... ale to są koszta....) Tzn dupiaty gazownik założy tam II gen. ale możesz mieć niezłe problemy potem z nią.... Meś w dieslu z reguły oznacza duuuuuży przebieg... choć też nie jest to regułą bo może znajdziesz coś fajnego... Pozostaje jeszcze pytanie ile chcesz wydać na to auto..... rozrzut cenowy jest dość spory.. ja oglądałem ostatnio pare egzemplarzy po 6-7 kzł i raczej żaden ciekawy nie był..... pozdro |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-04-03 07:38:54 A właśnie... takie super wykończenie, doskonałe materiały, idealna trwałość... a wyposażenie standardowe na poziomie poldka z 1978 roku. 190 i 124 mi się podobały, ale 10 lat temu. Obawiam się, że teraz 99% to już trupy wymagające pogrzebu, a nie eksploatacji. Chociaż można na ten 1% trafić. |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2008-04-03 08:40:05 |
andrzej197710 Klubowy Weteran octavia warszawa-grochów | 2008-04-03 13:17:12 już kiedyś pisałem, szwagier ma 190 tke i jak mówi nic się nie dzieje, jego przebieg realnie oceniam na ok. 400 tys, choć ma na szafie dopiero 280 tysi, silnik ma 2 litry w benzynie z LPG i jak to mój szwagier wógóle nic sie nie dzieje, kolorek mesia biały i uczciwie przyznam że rudej nie ma, drzwi i nadkola ma ok "z przodu gwiada to jest jazda" ![]() ![]() p.s uwaga: jego 190 tka ma skrzynie 4 biegową manulaną a to podobno najlepsze skrzynie, czytaj: nic się nie dzieje ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-04-03 13:54:01 Znalazłem takie cóś:
MB 190 Od właściciela dostałem kilkanaście fotek na emelka.Auto wygląda ładnie,ale............ oglądałem wiele strupów jak szukałem tajoty i wszystkie na fotkach wyglądały ładnie. I może być jak pisze piotrek,że tylko pogrzeb ![]() Wyświechtana fajera przy 230kkm???????? Informacja jaką dostałem od właściciela: Witam Oczywiście jest pełna dokumentacja związana ze sprowadzeniem auta oraz wszystko co dostaliśmy od pierwszego właściciela w Niemczech. Nie posiadam w chwili obecnej większej ilości fotek niż ta która umieszczona jest na stronie oraz załączona tutaj. Pozdrawiam |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2008-04-03 16:17:17 Daruj sobie.
Auto mocno zmeczone - polowa rzeczy nie dziala. |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2008-04-03 16:33:49
Takie porównania marek nie mają sensu. Ja moge porównać wnętrze mesia KeyJeya - z oficjalnie 200tys km przebiegu ...i moje z rzeczywistym dorobkiem 295tys km. Różnica jak stąd na księżyc, na korzyść BMW. Te bumiery które oglądałeś, to miały już dawno pół melona km za sobą. Jedno jest dla tych marek wspólne. Dobre auta nie trafiają się często, a jak już jakimś cudem uda się je znaleźć......to trzeba za nie odpowiedznio zapłacić........no i tak trwałych samochodów jak W124 i e34 już się nie produkuje ![]() Natomiast e36 ciężko porównać ze 190-tką. e36 już znacznie nowszy i niestety delikatniejszy konstrukcyjnie samochód. Klasowym konkurentem pod względem trwałości dla 190-tki jest e30 |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2008-04-04 19:03:02
mozecie to rozwinac? zastanawiam sie nad w124 ale jezdze naprawde duzo wiec myslalem ze sobie gaz zaloze... dzieki pozdrawiam |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-04-04 19:15:06
Jak jeździsz dużo to znaczy, że albo Cię na to stać, albo za każdy przejechany km dostajesz pensję/prowizję... no w ostateczności rajdowcem jesteś, ale oni nie mają problemu tankowania. |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2008-04-04 19:34:39
za przejechane kilometry pensji nie dostaje, nie jestem tez rajdowcem... wychodzi na to ze mnie stac....ale na jezdzenie tylko na benzynie obawiam sie ze nie moge sobie pozwolic ![]() |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2008-04-04 20:04:38 treść ogłoszenia:
----------------------- przebieg 225tys WADY: - przetarcie lewego fotela tam gdzie "być powinno" w tych egzemplarzach ----------------------- hehe! no sory! ale przetarty boczek to u mnie w espero pojawił się dopiero przy przebiegu 270 tys !!! przetarte boczki w mercedesowskich fotelach świadczą o grubo ponad 500 tys! [ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2008-04-04 20:06:14 ] |