Gaśnie przy skrecaniu w lewo...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przy toczeniu sie na luziku, zakret w lewo, predkosc ok 40km/h
spadają obroty do 200-300 czasami nawet zgasnie. Po wyjsciu z zakretu obroty wracaja do normy. Tylko na LPG
Silnik C14NZ, reduktor lovato prawie nowy.

Cytat:
2008-04-02 20:36:33, mariocccp pisze:
Przy toczeniu sie na luziku, zakret w lewo, predkosc ok 40km/h spadają obroty do 200-300 czasami nawet zgasnie. Po wyjsciu z zakretu obroty wracaja do normy. Tylko na LPG Silnik C14NZ, reduktor lovato prawie nowy.

Ja w swoim aucie mialem cos takiego ze jak z 40 km/h zrzucilem na luz to tez gasl i i okazalo sie ze mam pod blotnikiem przednim wlot powietrza z otworem w kierunku jazdy przekrecilem ten wlot o 180 stopni i wszystko oki teraz ( wyregulowany gaz mam do tej opcji i jest ful wypas.
Pozdro

Kurde to moze byc to bo mam kabinowany dolot i ostatnio go przestawialem ale w gąszczu innych modyfikacji zagubilem tą informacje

Pozdro

Jeśli rzecz dzieje się podczas skręcania to winowajcą za to może być servo ,bo podczas maxymalnego skręcenia kiery kiedy trzymamy ją do oporu wyraznie słychać jak pompa serva pracuje głośniej i wtedy też silnik jest bardziej obciążony na luzie może to być nawet przyczyną zgaśnięcia silnika. U mnie rzecz dzieje się również podczas manewrowania na parkingu kiedy trzymam kiere do oporu i dzieje się tak na LPG tylko. Na PB nie ma takiego efektu. Być może instalacja nie umie dobrze sterować dawkami paliwa kiedy silnik jest obciążany dodatkowymi urządzeniami na biegu jałowym i na wskutek obciążenia silnika servem obroty spadają.

A wystarczy w szukajce wpisać np: "skręcie" i kliknąć szukaj....