Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BorysN Omega Caravan Starogard Gdański | 2008-04-03 00:18:57 Omega '97 2.0 16v |
![]() jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2008-04-03 14:09:16
ani open ani close chociaz bliżej close ![]() open - przerwa w obwodzie close - czasem oznacza zwarcie Obwód powinien być zamknięty, dlatego bliżej Close. Ale w przypadku sensora O2 anie jedno ani drugie [ wiadomość edytowana przez: jorgi dnia 2008-04-03 14:10:12 ] |
![]() jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2008-04-03 15:29:07
![]() Nie za bardzo ja wiem co Ty teraz miałeś na myśli. Mi się to skojarzyło z kodami błędów. Jest błąd "o2 sensor circuit open" jak i "....closed" z tego co pamiętam... |
BorysN Omega Caravan Starogard Gdański | 2008-04-03 15:44:31 Więc wydawało mi się podejrzane że w ustawieniach jest close, dlatego zapytałem na wszelki słuczaj.
Natomiast główny problem mam cały czas nierozwiązany. Kolega Omegolot jest w temacie. Po wyczyszczeniu ustawień wszystko jest ok, ale po kolejnym odpaleniu parametr o2S Itegrator zamiast trzymać dzielnie 128 spada do zera i znowu mam fajny silnik pracujący na wolnych obrotach. Instalacji gazwej nie włączam więc wydawało mi się że już nie będzie bruździć, w razie co odłączyłęm nawet ten cały komputer bingo, ale jakoś wtedy nie chciał w ogóle odpalić ( może to nie był najlepszy pomysl więc przypiąłem go spowrotem. Myslę dalej wejść w bingo wyłączyć emulację sondy ( chociaż jak móię poki co nie chce wogole gazu włączać) i spróbować jeszcze raz, ale musze poczekać do wieczora bo w medzyczasie aku mi padł, jak żona wroci ze swoim niezawodnym autem to będę mógł dalej męczyć kota. a Poki co pytanie, macie jakies pomysły na ten spadający poziom O2S Integrator?Może to oznacza że jakaś częśc jest mechanicznie zapieprzona albo walnieta? pozdro Borys |
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2008-04-03 19:40:56 jorgi, chodzi o tryb open loop i closed loop - w jednym komp dobiera parametry pracy silnika korzystając z danych z czujników (m.in. lambdy), w drugim czas wtrysku, kąt wyprzedzenia zapłonu itd ustawiane są na sztywno z map zapisanych w pamięci kompa (zazwyczaj przy mocnym obciążeniu silnika - przepustnica mocno otwarta)
Jeśli coś popierniczyłem - nie bić, padnięty już dzisiaj jestem. |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-04-03 21:42:20 No to niezłe jajka, korekta krótkoterminowa idzie w stronę mieszanki ubogiej...., zrób reset i zobacz co się dzieje na cyklonie bee (lpg)..... tzn, jak się zachowuje integrator czytając nie sondę a emulator
[ wiadomość edytowana przez: omegolotC30NE dnia 2008-04-03 21:44:12 ] |
BorysN Omega Caravan Starogard Gdański | 2008-04-03 22:08:28 Aku się ładuje, ja się zważyłem strongiem, jutro z nowymi siłami zaczynam, powiedz mi tylko co to "cyklonie bee"jest, i jaki parametr pojechać actuatorem żeby zrobić reset, bo lece po kolei wszystko..no prawie wszystko ![]() Ogólnie niezła zabawa.... pozdro Może jakbym dokupił drugą omegę to jedna zawsze byłaby sprawna? ![]() Już chyba głupawka mnie dopadła A na poważnie, jeśli mam wyłączoną instalację gazową to jest ona neutralna czy też coś potrafi wtrącić? |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-04-03 22:36:12
to jest gasssssss........ |
BorysN Omega Caravan Starogard Gdański | 2008-04-04 08:54:10 Jasne .. wczoraj juz nie bardzo jarzyłem ![]() |