Nawigacja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Mam pytanie odnośnie nawigacji w linku poniżej. Jak ją zamontowac? Męczył się już ktoś z tym? Jeśli tak to prosiłbym o obszerną instrukcje. I jeszcze jedno pytanko czy jest jakaś dokładna mapa polski z dokładnymi adresami? Chodzi mi tu o nr domów...

LINK

Pozdrawiam!

No już naprawdę ręce opadają, ostatnio w duperelkach przewija się temat o nawigacji, to nie - trzeba założyć nowy.

rozumiem iż pod ten wątek Twoje pytanie nijak nie pasowało ??

Cytat:
2008-04-04 17:22:20, Szcurek pisze:
No już naprawdę ręce opadają, ostatnio w duperelkach przewija się temat o nawigacji, to nie - trzeba założyć nowy.

W duperelkach sie pojawił i właśnie o tym traktuje. A tu koledze chyba chodzi o konkretnego manuala do montazu i ekploatacji takiej nawgacji.
Dlatego nie rozumiem reakcji.
Zreszat chyba od takich spraw są moderzy , ale ostatnio widze ze coraz wiekszy nacisk n aforum kładzie sie nie na douczanie ale na pouczanie.

Co prawda nie montowałem takiej nawigacji, bo mam fabrycznie założoną. Mogę się wypowiedzieć co do map do tego, otóż z tym jest ciężko. Te, które są, nie są zbyt dokładne - mają tylko te główniejsze drogi. O numerach domów możesz zapomnieć, niestety. Wg mnie, lepiej do tych 500 zł dołożyć jeszcze 500 i kupić palmtopa i np. Automapę, będzie na pewno dużo dokładniejsza.

Moja rada jest taka. Odpusc sobie fabryczna nawigacje. W tej cenie mozna kupic juz cos na prawde dzialajacego, z tym, ze montowanego do szyby. Ja posiadam philipsa i powiem szczerze, ze bardziej funkcjonalna bylaby poleczka w to miejsce

Ja bym sie z tym nie bawił. Kiedyś to była navi a teraz to juz zabytek jak dla mnie. I jeszcze pierniczyć sie z zamontowaniem tego ustrojstwa.

lolek334, z którego roku masz te mapy?
nowe nie są aż tak tragiczne, chociaż podejścia nawet do tomtoma 5 nie mają...

No tez mi sie wydaje, że niektórzy troche źle zareagowali na mojego posta... Też mi sie wydaje, ze lepiej kupic palmtopa skoro tak cieżko z tymi mapami... Osobicie ogladam sie za Mio A701, bawiłem się tym, testowałem i jest super... Polecam kazdemu. Z drugiej ręki mozna kupic w przystepnej cenie - ok. 700zł.
Pozdrawiam!

@ zork - nowe mapy 2008.1 pokrycie maja praktycznie takie same jak mapy do tom toma czy do garmina. jedyny problem to wyswietlanie tych map na monochromie i ogolnie obsluga tej nawigacji. Czego nie mozna porownac do nowych navi, gdzie jest kolorowy spory wyswietlacz latwosc obslugi i pokazana trasa a nie strzaleczka.
co do zakupy takiej navi - raczej sensu nie ma, lepiej za te pieniadze kupic biedronke czy cos z lepszej polki. No chyba ze zakup za 100zl, ewent. fantaktyk doposazania omegi w taka wszystkomajaca

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
Ja mam bardzo starego TomToma5 na Nokii 6630 i też jeżdżę , natomiast nie dalej jak wczoraj śwagier wrzucił na N73 Garmina . Mówię wam cudo, (zaraz ktoś napiszę , że jak mam swoje gó... to się podniecam lepszym) nie jest tak intuicyjny jak TT ale ładna grafika itd.
Dla mnie ważna jest mobilność urządzenia własne zasilanie tak tel. jak i modułu GPS(tylna kieszeń spodni lub smyczka) , mam te same baterię więc można je zamienić (już tak miałem) i dalej śmigamy po górach , na rowerze czy w czym kolwiek . Moduł nigdy się nie zawiesił , zawsze ma zasięg , a jak czytam opinie to nie zawsze tak jest , raz tylko telefon zmuliło gdy dostał radary (suszarki) więc mu je odebrałem i jeżdżę na stacjonarnych i przenośnych. Generalnie to bym musiał na hamulcu jeździć gdybym reagował na wszystkie ostrzeżenia nawigacji. Że nie wspomnę o zerowych kosztach utrzymania i nabycia.
Jak coś dobrze działa to ja tego nie poprawiam.

a ma może ktoś zdjęcie jak wyglada obraz z tej nawigacji fabrycznej? zakupiłem ostatnio sam monitorek i ciekaw jestem jak to wygląda.

dzięki muody, wygląda to fajowo chyba się skusze i dokupię resztę

a czy jest jakiś schemat żebym sobie podłączył sam monitorek tzn żeby działało w nim podświetlenie przy podświetleniu deski rozdzielczej?

a czy jest jakiś schemat żebym sobie podłączył sam monitorek tzn żeby działało w nim podświetlenie przy podświetleniu deski rozdzielczej?

ta navi to faktycznie nic super fajnego, proponuję CID+NCDR - BC+NAVI+KOLOROWY WYŚWWIETLACZ - wada brak mapy polski("cała" Europa jest) ale sam LCD fajna sprawa - do tego w bliskim czasie dodatkowe wejście Video by podłaczyn DVD, tuner lub np Nokię z navi (i mapa polski jest na fabrycznym monitorku) - info 602268217

kolego a ile u ciebie kosztuje zamontowanie takiego zestawu do omegi B(FL) 2001r ??