Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() davidos88 A4 B5 1.8T Piaseczno | 2008-04-08 15:59:31 Poczytaj sobię temat o antenach który jest na tym forum podwieszony i tam masz listę anten w kolejności od najlepszej do najgorszej ![]() ![]() |
![]() davidos88 A4 B5 1.8T Piaseczno | 2008-04-08 18:06:19 A czy w tamtym zestawieniu chodzi o statystyki popularności? Przecież tam jest zestawienie przetestowanych anten i posegregowanie w kolejności najlepsze-najgorsze... I skoro wyskoczyłeś z Hustlerem to ma się rozumieć że od zestawiku wymagasz tylko tego żeby pomagał na bieżąco w kontrolowaniu sytuacji na drodze i nie potrzebny Ci jest duży zasięg ![]() ![]() PS. Wiadomo że jakość zależy przede wszystkim od długości no i firmy bo nie ma co patrzeć na voice krafty i sunkery ![]() |
![]() davidos88 A4 B5 1.8T Piaseczno | 2008-04-08 18:34:33 Ja tam wielkim znawcą nie jestem, piszę tylko z własnego doświadczenia. Różnica między ML145 a IC100 jest widoczna, ale myślę że 100cm wystarczy do sprawnego porozumiewania się w trasie. W końcu 30% samochodów ma hustlera na dachu ![]() Ostatnio robiłem z kolegą test. Ja Uniden 520 i ML145, a on Onwa i Hustler. Do 8km było spoko, potem wjechałem w las i po 500m w lesie zaczęły się szumy i po ok 9.5km nie za ciekawie się zrobiło. A wtedy nagle odezwał się drugi kolega, który na tym samym parkingu stał i ma na dachu Lemm montażówkę ok 170cm i ja go słyszałem bardzo dobrze, a kolega z Hustlerem odszedł w zapomnienie ![]() |
![]() davidos88 A4 B5 1.8T Piaseczno | 2008-04-08 18:54:58 Co do znikania anten. Ja chowam zawsze gdy jestem w jakimś większym niż mieście. Większym znaczy prawie każdym (nawet gminnym jak jestem w obcym rejonie) Kolega miał antenę na vw passacie i we Włodawie zostawił pod blokiem samochód na 10min... wrócił i zobaczył kawałek kabla tylko. Zdenerwował się, kupił antenę montażową, nie pamiętam jaki model ale Lemm'a i przykręcił ją z taką siłą że sam teraz nie wiem jak ją odkręci. Nawet chyba sobie sam nakrętke dorobił jakoś żeby byle kto nie odkręcił ![]() A i jeżeli naprawdę nie robi Tobię różnicy cena to popatrz na Presidenta,. Nie pamiętam modelu, ale coś ok 230zł kosztuję na allegro i ma niecałe 100cm. Kolega takiego ma z radyjkiem też presidenta, nie wiem jak z zasięgiem dokładnie, ale rozmawiałem z nim na odległość ok 3km i nadawał dużo wyraźniej niż inni. Całkiem inaczej (lepiej) było go słychać... Miałem porównanie bo stałem w kolejce na granicy, on w jednym końcu, ja w drugim i on wyraźnie się wyróżniał, tylko takiej antenki trochę szkoda, bo zostawić taką na 5min niechcący to pewnie zwiną :/ |
![]() davidos88 A4 B5 1.8T Piaseczno | 2008-04-08 21:36:17 Ja z racji że mam sedana a z bagażnika często korzystam to mam przez drzwi puszczoną antenę i tak od prawie roku i nic się z kablem nie dzieję. Antenę chciałem stroić, pojechałem do zakładu gdzie zazwyczaj załatwiam sprawy audio i wiem że stroją. Gość podszedł z miernikiem i po kilku minutach (nawet krócej) powiedział że stroić nie trzeba... Może i miał racje, bo zasięg mam przyzwoity ![]() |