Błotnki tylne korozja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Mam pytanie jaki może być koszt naprawy skorodowanych błotników tylnych w MK VII?? Korozja jest zaawansowana, trzeba wycinać element i wspawać nowy. Może ktoś już coś takiego przerabiał??

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Chyba większość użytkowników którzy maja to autko dłuższy czas przerabiała.
Jak reperaturki to stawiam na jakieś 700 - 800zł za 2 strony.

Witam
Za wymiane progow i blotnikow tylnich + kawalek podglogi zaplacilem 800 ze dwea lata temu.
Praca syzyfowa.
Po roku znowu zaczelo wylazic. Mniejsze oczywiscie.
Obstawiam ze wymiana na 4 lata starczy.
Po tym okresie znowu bedzie to samo.
Warto wstawic po wymianie plastikowe nadkola.

Cytat:
2008-04-07 13:19:03, Brzoza-junior pisze:
Witam Za wymiane progow i blotnikow tylnich + kawalek podglogi zaplacilem 800 ze dwea lata temu. Praca syzyfowa. Po roku znowu zaczelo wylazic. Mniejsze oczywiscie. Obstawiam ze wymiana na 4 lata starczy. Po tym okresie znowu bedzie to samo. Warto wstawic po wymianie plastikowe nadkola.

to ty tu jeszcze jesteś

Dzięki za pomoc.

Dodam tylko ku przestrodze dla jednych i ku rozbawieniu dla drugich, że zapłaciłem 1500 zl!!! Gość mówił mi we wrześniu, że naprawa będzie do 1000 zl. Postanowiłem przeczekać zimę i zrobić te błotniki. Podobno była na maksa skorodowana blacha od wewnątrz i rzeczywiście przynajmniej na zewnątrz były purchle a jak dotknąłem przed naprawą skorodowany element to został pył. W cenę wliczone było także zdjęcie listw bocznych i tych ze zderzaka (tzw. odbojników" czy jak to się zwie po przednim jeszcze właścicielu). Typ nie zadzwonił wcześniej, żeby poinformować o " niewielkiej" zmianie ceny .

Pozdrawiam