Diesel niechce zapalic?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ello. To moj pierwszy diesel i niemam zabardzo doswiadczenia z typ typem. Co moze byc przyczyna braku startu silnika (1.8td).
Jechalem do domu w piatek,przerywalo mi.W sobote juz niedalo rady zapalic silnika.Kupilem nowy filtr paliwa odpowietrzylem pompka,ale dalej nieda rady zapalic. Niewiem co robic POMOCY.

mysle ze zle odpowietrzyles filtr odkreciles napelniles paliwem przykreciles i pompowales pomka??a pompka nic paliwa ci do filtra nie napompowala !!!!!to dla tego nie mozna odpalic !!!!!

a teras jak odpowietrzyc :trzeba of filtra paliwa odlaczyc 2 przewody paliwowe one sa na wcisk i dopiero papowac pompka az pokaze sie paliwo !!dopiero wtedy nasunac przewody na koncowki i musi odpalic !!!!!powodzenia!!!

Dzieki. Wymieilem filtr,sciagnalem przewod od pompy do filtra,pompowalem az poleci paliwo,zalozylem przewod dopompowalem raz jeszcze az przycisk zrobil sie twardy,odpalilem i po chwili znowu zgasl.Powodem chyba sa nieszczelne przewody.Jak myslisz???? Wymienilem chcialem odpowietrzyc ale walnela mi pompka i teraz czekam na nowa.Tam do licha.

Odłącz przewód zasilający przy pompie wtryskowej pompuj aż poleci paliwo załóż przwód i kręć silnik napewno od razu nie odpali bo w pompie jest jeszcze powietrze pompa odpowietrza się automatycznie więc po pewnym czasie odpali

a tak poza tym pomkę się naprawia jest tylko jedna rzecz która się tam psuje gumowa mębrana i jest ona wymienna nie trzeba kupować nowej pompki

Dzieka EDO ale naprawia sie w polsce a tu w UK sie wymienia . NIESTETY.

Nie chce zakladac kolejnego tematu o tym co bylo setki razy wiec napisze Tu.

Ten sam silnik 1.8td 90KM
Odkad przytargalem z niemiec ciezko palił.
Od tego roku to juz tragedia. Nawet w ladna pogode w lecie 20stopni na plusie. Jak 3 dni nie odpalalem to nie odpalil.
Rozrusznik sprawdzony.
pompa po malym defekcie(kable od elektrozaworu)
Strasznie ciezko kreci. Dzis rano -8stopni bylo. Nawet niemam sil sie z nim isc i meczyc. Od czego zaczac. Tak jak mowiliscie CIsnienie, koncowki.
Ale przez to nie krecil by tak ciezko. Tak jak by go cos trzymalo.
Rozrusznik zostal zregenerowany. Ogolnie nie doladowuje chyba aku. Bo 15 sekund krecenia bez przerwy to max i bateria pada.

A świece żarowe działają?
Ładowanie to sprawdzić łatwo - zmierzyć napięcie na odpalonym.

A najszybciej, to podmień akumulator - może już pada u ciebie i dlatego tak słabo kręci.

sprawdz lepiej swiece i jak mowia w innym watku - z zarnikiem 21mm... ja u siebie musze chyba wymienic bo jak nie zagrzeje 2 razy to nie odpali padaka

ja 3 dni temu przez 24h aku ladowalem i nie odpalil. Ogolnie akumulator w miare zdrowy. po tym 24godzinnym ladowaniu krecil dluuuugo ale nie zalapal. A swiece mialem wymieniac ale sie okazalo ze fabryka troche nadpalona ale lepsza niz iskra

AAAA sprawdzic na odpalonym ale gdzie przy AKU??? gdzie dokladnie

[ wiadomość edytowana przez: jumbolot dnia 2008-11-18 14:47:28 ]

prz auku!! miernik do klem i bedziesz wiedzial :] ok 14 - 14,5 V bedzie ok.

Coś Ci się dzieje ze świecami.Kup jakieś dobre i musi chodzić.Miałem podobny przypadek u siebie właśnie wczoraj.powodzenia.