OPONY - pytanie ogólnie do wszystkich!!!??? - proszę o

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Kupiłem oponki Dunlop 4 sztuki 215/45/17 - rozmiar chyba tu i tak nie ma znaczenia. Sprzedwaca nie dokońca poinformował mnie o tym że jedna para - 2 sztuki na tyle , są delikatnie " poząbkowane" co objawia się buczeniem przy małych prędkościach i nasila się podczas hamowania. I teraz pytanie: czy z biegiem czasu opona ścierając się , wyrówna się i halas ustanie. czy raczej nie mam co na to liczyć??

czekam na wasze opinie , może ktoś kiedyś miał podobny przypadek.

dziękuje za informacje

wiem że po ząbkowana opona jak dobrze Cię zrozumiałem, jest efektem jeżdżenia na zużytych amortyzatorach. co do wyrównania tych ząbków wg. mnie mało prawdopodobne. ale mogę się mylić.

Ta to jest bardzo czesty przypadek przy uzywkach :/ musze Cie zmartwic nie ma najmniejszych opcji zeby cos z tym zrobic temat wałkowany wielokrotnie masz przyjemnosc z buczenia do konca zycia tych opon.. dobrze ze nie masz 2 róznych rozmiarów i te nie musza byc na przodzie bo wtedy dodatkowo miałbys bicie przy róznych predkosciach.. różne amplitudy drgan

Zawsze przy kupnie uzywkie zwracam uwage na poząbkowanie (organoleptycznie ręką ) ! Nigdy nie kupuje przez net bo tego nie sprawdzisz chyba ze wiidac gołym okiem ale wtedy sprawa jest jasna

pzdr