| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MichalGZ BMW E36 cabrio Gniezno | 2008-04-07 17:06:27 Witam. Kupiłem oponki Dunlop 4 sztuki 215/45/17 - rozmiar chyba tu i tak nie ma znaczenia. Sprzedwaca nie dokońca poinformował mnie o tym że jedna para - 2 sztuki na tyle , są delikatnie " poząbkowane" co objawia się buczeniem przy małych prędkościach i nasila się podczas hamowania. I teraz pytanie: czy z biegiem czasu opona ścierając się , wyrówna się i halas ustanie. czy raczej nie mam co na to liczyć??
czekam na wasze opinie , może ktoś kiedyś miał podobny przypadek. dziękuje za informacje ![]() |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2008-04-08 10:46:11 Ta to jest bardzo czesty przypadek przy uzywkach :/ musze Cie zmartwic nie ma najmniejszych opcji zeby cos z tym zrobic temat wałkowany wielokrotnie masz przyjemnosc z buczenia do konca zycia tych opon.. dobrze ze nie masz 2 róznych rozmiarów i te nie musza byc na przodzie bo wtedy dodatkowo miałbys bicie przy róznych predkosciach.. różne amplitudy drgan
Zawsze przy kupnie uzywkie zwracam uwage na poząbkowanie (organoleptycznie ręką ) ! Nigdy nie kupuje przez net bo tego nie sprawdzisz chyba ze wiidac gołym okiem ale wtedy sprawa jest jasna
pzdr |