[Scoupe] Pytanie o pompę paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Moje pytanie jest takie: czy Scoupe LS i GT mają taką samą pompę paliwa?
Jeśli nie to proszę mi doradzić, jaki numer katalogowy mają te pompy? I Ceny w przybliżeniu?

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2008-04-08 09:52:16 ]

Jesli to Ci cos pomoze to pompe paliwa (zamiennik) mozna dobrac uniwersalna. Ja do Ponego taka kupowalem, laczny kosz ok 200zl ? Jesli sie nie myle, bo to bylo dawno temu

Ja już przerabiałem ten temat i raczej nie zazdroszcze. Dużo z tym kłopotów:/ Pompy sa identyczne w obu wersjach. Dam ci linka gdzie mozna kupić nową pompe za rozsądną cene(ja tam kupiłem bodajże za ok.160zł):

pomy paliwa

Musisz go zapytac o pompe do Scoupe a najlepiej podać nr swojej bo tak bedzie łatwiej(jak by co to słuze pomocą bo znam numer seryjnej). Uniwersalnej nie polecam!!! Ale i tak to ci nie gwarantuje powodzenia bo mi przysłał na początku prawie identyczną,a prawie robi duuuzą róznicę. Dopiero jak mu odesłałem wraz z orginałem dostałem prawidłową.

A tak przy okazji to za nim zamówisz to najpierw wymontuj starą,bo z tym są mega problemy!!!!! Ja musiałem kombinować bak wraz z przewodami paliwowymi,bo przy demontażu wszystko sie pourywało ze starości Przewody ściągałem z Holandi przez servis Hyundaia(nie do dostania inaczej jako częśc nowa)co nie wyszło mnie najtaniej,a bak zakupiłem używany z pompą na której do dzis latam W zapasie mam tą nową Powodzenia,bo się przyda,uwierz mi

Czy ja wiem ? Ja pojechalem do mechanika, zdemontowali zbiornik, znajomy zabral pompe do "speca od pompow" i wrocila nowa, nie wiem czy jakiegos elementu nie przekladali, filterek tez nowy, wrocil zalozyl i wszystko bylo ok. Nie mowie o dobieraniu w ciemno.
Nie zdziwilbym sie jakby w scoupe byla identyczna. Cale szczescie nie jest to bardzo kosztowna wycieczka.

[ wiadomość edytowana przez: Vex dnia 2008-04-08 00:33:30 ]

No własnie ty miałeś szczęście,że dało sie u Ciebie odkręcic zbiornik i pompę!! U mnie niestety mechaniory walczyli 3 dni psikając WD-40 a i tak nie dało się żadnej śruby odkrecic bez urwania jej Pompa z Pony na 90% nie pasuje No a filtr paliwa przy takiej operacji to standard. Koszt ok 20zł

Pyros, ja właśnie nie mam za bardzo możliwości sprawdzenia jej numeru, więc gdybyś był tak miły to podaj mi numerki. Mam na oku dosyć tanią używkę z GT właśnie i się zastanawiam czy będzie dobra, mój model to też było GT tyle, że teraz mam przełożony silnik i nie wiem czy poprzedni właściciel takie rzeczy też zmienił.

Numer mojej seryjnej pompy to 31111-23100. Więc teoretycznie u Ciebie powinna byc identyczna. Szukaj zamiennika tej pompy.