Zender na przod

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ma ktoś fotki Zenderka na przód ???? bodajże mkV / VI (taki z halogenami okrągłymi)

wystarczy czy chcesz jeszcze?

dziękuje,

już wiem prawie wszystko )))

tak przy okazji - szukam fotek takiego Zendera w MKVII

Cytat:
2008-04-08 21:15:10, Biedrona pisze:

mowisz ze mam isc do garazu

oryginal nie istnieje - tylko hybryda mk6 dol plus gora mk7

Cytat:
2008-04-08 21:21:45, koniuXR3i pisze:
mowisz ze mam isc do garazu oryginal nie istnieje - tylko hybryda mk6 dol plus gora mk7

czyli samemu trzeba zmontować

Cytat:
2008-04-08 21:24:44, Kamil_K pisze:
czyli samemu trzeba zmontować

no niestety ale Zender juz dla mk7 nie robil zderzakow .... chociaz niektorzy na ten z migaczami mowia zender ale on ma tylko migacze halogeny ma takie same

mocowania sa identyczne trzeba zmienic tylko gorny pasek zeby zeszlo sie ze swiatlami grillem i maska

No samemu, bo w Fordowskim pakiecie RS do MKVII jest tylko grill Zendera...

Cytat:
koniuXR3i pisze:

Cytat:
-----------------------
Biedrona pisze:
-----------------------

mowisz ze mam isc do garazu

Koniu, nie fatyguj się

A tutaj mniej znana forma

Cytat:
2008-04-09 00:55:39, MAG pisze:
Koniu, nie fatyguj się A tutaj mniej znana forma

to tez jest przeróbka od MK VI ??????
jakiej średnicy są halogeny ????

Widzisz MAG własnie ja chce wrocic do tej mniej znanej formy i jakos pozbyc sie tych dodatkowych otworow

obie fotki to ten sam zderzak

srednica to 95mm mozna kupic albo jakis uniwersalny, badz sa na allegro za 95zl uzywki 2 sztuki albo byly jak i mozna sprobowac znalezc nowy do fiesty futury

Cytat:
2008-04-08 21:27:15, koniuXR3i pisze:
no niestety ale Zender juz dla mk7 nie robil zderzakow .... chociaz niektorzy na ten z migaczami mowia zender ale on ma tylko migacze halogeny ma takie same

czyli oprócz zderzaka zwykłego i tego z płaskimi halogenami byl jeszcze jakis trzeci z okraglymi halogenami ??? tak ???

Nie.
W MKVII były fabryczne 2 zderzaki:
Bez miejsca na halogeny i z miejscem na halogeny.
Ten z otworem na okrągłe halogeny to nakładka Zendera do MKVI. Ten na zdjęciach poniżej to połączenie zwykłego zderzaka z MKVII - góra i doły nakładki Zendera z MKVI.

nie cos sie pomieszalo

mk6 mial zderzak z okraglymi halogenami

mk7 nie mial takiego zderzaka - mial tylko klasyczny

mozna zrobic zderzak Zendera do mk7

bierzemy dol zplaskimi okraglymi halogenami Zendera i laczymy go z gora zderzaka mk7 bez halo

patrz wykonanie MAG bo jego zderzak mam

on pokazal swoj w 2 wersjach bo dorzucil pozniej dodatkowe jeszcze okragle migacze

okragle halogeny to zender
a jaki masz na mysli mowiac zwykly bo juz nie nie rozumiem

chodziło o to ze ten MAGa ma jeszcze kierunki a ten zaprezentowany przez Snale-a ma tylko halogeny, ale już mi Snale wytłumaczył co i jak, thx

Do Mk6 Zender robił 3 rzeczy - nakładkę dolną na zderzak i dwa zderzaki (znaczy się są to nakladki na zderzaki) z okrągłymi halogenami - jeden taki jak pokazał Snale (dokładnie taki wykorzystałem do zrobienia swojego zderzaka w kombicy), a drugi do wersji RS, gdzie z boku było jeszcze miejsce na oryginalne kierunki RS'owe.

Koniu - myślę że najprostszym sposobem zaślepienia tych otworów byłoby zaklejenie ich od spodu i następnie wyrównanie powierzchni matą żywicą i szpachlą.

BTW - zespoliłeś już ten narożnik, który był rozerwany na łączeniu?

MAG były 3 nakładki zderzaków a Morette do MK7 dawawało w kpl kierunki, które trzeba było dopasować do oryginalnej nakładki