MotoNews.pl

Wupex przecież to jest bez sensu!!!!!!!! 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko bo zwariowałem!!!!! wyjołem ostatnio tłumik (michael wupex) i zauważyłem coś co jest zupełnie bezsensu!!!!!! Dmychając w rurę od jednego kolektora większośc powietrza wylatuje rurą od drugiego kolektora zamiast końcówką!! To tak chyba nie powinno być, przecierz to bez sensu żeby spaliny wracały do cylindrów???? Oświećcie mnie bo mam ochote zrobić inny wydech!!!!! Znacie jakieś stronki o przeróbkach wydechów (nowszego typu fl) Na czym polega robienie wydechu pustego? wypieprzam wszystko czy coś zostawiam????

Heh, nic nie jest bez sensu!! Tutaj jest utworzona komora rozprężna. Pozatym spaliny podróżuja naprzemiennie tak więc to, że podmuchy uciekaja drugą stroną a nie końcówką nie jest niczym strasznym!! Poprostu tak musi być!! Co do pustego wydechu to wyrzucasz dosłownie wszystko ze środka i jazda. W przypadku tłumika FL jest to dość trudne. Pozatym nie spodziewaj sie jakichś kosmicznych osiągów. Powiem więcej, że oprócz wzrostu głośności (policja) mogą pogorszyć sie osiągi!!!!! Lepiej będzie jeśli dospawasz sobie do seryjnego tłumika ładną końcówkę i będzie super!! Temat zresztą był już wałkowany. Pozdrawiam....

wszystko wypieprzasz!!! ale powiem ci ze chodzi to dwa razy glosniej od wupexa. Wiem bo w starym autku mialem pusty tlumik a teraz mi sie przydazyl wupex wlasnie. Ja poniewaz lubie ryk mojego maluszka chyba zaloze ten stary tlumik...

Też jeździłem na pustym z małą puchą... tragedia jeśli chodzi hałas... wręcz nie do zniesienia. Fakt zbierał mi się super, jednak wypieprzyłem go - miałem dość JUNAK saund teraz jest tekla.

ja jeżdżę na pustym wydechy, ale tylko z jednego powodu - osiągi... (dla niedowiarków napiszę że nawet kałuża zaleca takie wydechy! tylko z rurą końcowa 50-60mm - ja mam na razie końcową rurę 40mm bo silnik jest 'dołowy')

dla dźwięku założył bym wydech RC pachonia... przy schodzeniu z 7000obr.. cud, miód

taki mały OT

MMam fl i puszczke taka najtansza chyba za 23zl juz nie pamietam.Rozcielem ja i wycielem wszytkie 3 zwezki an rurkach przyspawalem koncowke jakies 50 mm ale niestety mi sie urwala i gdzies zgubilem.Teraz musze jaks skrecic.Dziwek no torszkeczke glosniej chodzi ale niewiele to moja ocena najlepsze sa strzly przy zchodzeniu z obratow nie ma porownania do seri w kutrej byly strzlu typu pierdniecia komara .polcecam pusta puszke..

Cytat:
Dziwek no torszkeczke glosniej chodzi

Pisz wolniej lepiej bo ktos cie moze zle zrozumiec

hehe dziwek hehehehhe

Ale dziwek naprawde niezly

Ja mam przelot ale zrobiony właśnie z wupexa.Jest dość specyficznie wycięty bo przegrody nie są całe cięte tylko w trójkąty i to każda inaczej.Chodzi zajeb...i do tego pięknie strzela jak schodzi z obrotów przy nawrotach (zapytaj ekipe z Krakowa która była 3 tyg.temu na zajezdni jak jeździliśmy na czas)