Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2008-04-23 18:02:44 Zacznij od sprawdzenia szczelnosci. Wielozawor nie ma nic do spalania , jedynie moze gdzies gaz uciekac. |
![]() RAFALOLK Omega B 2.5v6 OLKUSZ | 2008-04-25 10:04:41 Zacznijmy od początku. Wymieniłeś wielozawór bo tankowałęś tylko 23l. A teraz tankujesz ile? Do pełna w butli? U mnie po trzech latach eksploatacji w butli było 1/3 wody i była to przyczyna a nie wielozawór. Natomiast takie spalanie to jest na 99% wina nieszczelności. Pewnie tego zaworu. Jak zatankujesz i odepną weża to wylatuje przez chwilę strumień gazu zanim się zamknie zawór? Zobacz czy masz dobrze dokrecony wielozawór. Klucz 13 i spróbuj dokrecić tam tez może uciekać. Jak nie to odpal samochód i miernik do gazu po instalce. |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2008-04-29 23:14:27 Nie ma jak to wymontować zawór bezpieczeństwa. Przecież to się na policję powinno zgłaszać! |
hones opel vectra blackpool | 2008-05-03 01:46:43
nic nie wymienialem kolesie z tego warsztatu gdzie oddalem auto stwierdzili ze cos jest z plywakiem czy jakos tak i sciagneli mi jakas blokade bezpieczenstwa i powiedzili ze moge tankowac do ok 48l gazu ale mam mowic na stacji ze nie odbija. ja tankowalem 45l a zbiornik mam 53l. jezeli chodzi do szczelnosci to oni mi ja sprawdzali i dzien pozniej na przegladzie facet tez mi sprawdzal pod butla i przy wielozaworze i wszystko bylo w porzadku. jak tankowalem w polsce i w anglii auto to nic nie wylatywalo tzn zawsze troche ucieka ale to jest jakies moze 0,5l tak na moje oko. za tydzien w sobote jade do goscia w moim miescie i zobaczymy co mi powie a przedtem sprobuje dokrecic wielozawor i posprawdzac to co pisales jeszcze raz. szkoda ze nie mam miernika do gazu. a propo bylem w polsce kilka dni i szczescie moej spotkalem goscia ktory mi grzebal przy tym wielozaworze i powiedzialem mu co i jak to stwierdzil ze to z winy nieszzcelnosci i ze mam ja spradzic bo napewno mi gaz gdzies ucieka ja mu odpowiedzialem ze jezeljakis mechanik mi to w koncu zrobi i bedzie to tylko i wylacznie tego goscia winna to sie z nim policze inna droga troszke byl wystraszony po tym naszym spotkaniu hehe [ wiadomość edytowana przez: hones dnia 2008-05-03 01:51:24 ] |
![]() kukiz18 VW POLO Mierzęcice | 2008-05-03 03:47:02 jest taki płyn w sprayu, piskasz i widac gdzie jest nieszczelne, ewentualnie woda + mydło + spryskiwac do szyb. Spryskaj wielozawor i miejsca dokrecenia rurek, jak bedzie nieszczelnosc to bedzie widac banki, uwazaj zebys nie przesadzil z dokrecaniem imbusów na wielozaworze, bo jak masz za duzo sily to zerwiesz gwint [ wiadomość edytowana przez: kukiz18 dnia 2008-05-03 03:48:31 ] |