MotoNews.pl

Yaris milczące głośniki w drzwiach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprawdziłem fizycznie są , sprawne i podłączone.Może ktoś ma pomysła dlaczego cisza

Dodam że chodzi o TS-a,3d.

Siemka ! Może kabelek który przechodzi przez drzwi się złamał albo kostka przy sprzęcie . Pozdrawiam M

Czść! Kostki siedzą na miejscu a kabelki małoprawdopodobe - oba głośniki milczą

Może sprawdź na podłączając na krótko jakiś inny głośnik czy dochodzi napięcie od radia , albo jak masz czujnik elektryczny . Będziesz miał pewność czy głośniki , czy szukać usterki może gdzieś dalej . Pozdr Monia

Może wiesz czy kabelki do głośników wychodzą z panelu odtwarzacza czy wyświetlacza

Nie wiem aż taka sprytna nie jestem . Ale wiesz jak sprawdzić po kolorze kabelka dochodzącego do głośnika i z tylu podejrzysz na panelu radyjka . Monia

No i tu jest jakaś ściema,kabelki od głośników w podszybiu(te grają)mogę zidentyfikować po kolorach w radyjku a tych kolorów z drzwi nie ma.Autko kupiłem używane i od mojej nowości była cisza.

U mnie ja mam avensis głośniki są w drzwiach : z przodu malutki na wysokości lusterek i zwykły w drzwiach . Są one sprzężone razem jeśli chodzi o przód . Jak zdemontujesz boczek wszystko widać jak na dłoni . Może w miejscu łączenia sie zepsuło . Monia

Na dzisiaj fajrant ciemno dzięki za pomoc.Pozdrawiam

Nie ma sprawy . Pozdrawiam

Kabelki jednak są podłączone do odtwarzacza(kostka 4pin)ale nie ma sygnału.Wyświetlacz nie posiada w menu funkcji FAD.Chcę!!!!! żeby żeby drzwi grały-coś popsute a może coś wymienić POMOCY

Wyświetlacz nie posiada w menu funkcji FAD

napisałeś, wydaje mi sie dziwne, że nie ma balansu przód tył, radzę poszukaj dobrze, a jeśli wszystko zawiedzie przeczytaj instrukcję obsługi, której pewnie nie masz, rozumiem, naciskaj wszystko co się skojarzy. Czyżby padł wzmacniacz od przodu?? mało prawdopodobne, powodzenia

W instrukcji jest wzmianka ( o ile dobrze przetłumaczyłem ) że starsza wersja nie posiada funkcji FAD i to by się zgadzało bo u mnie jest BAS TRE i BAL i koniec ale odtwarzacz czy wzmacniacz ja by go nie nazwał ma wyjście na głośniki w drzwiach i moim zdaniem powinny grać.Może być padnięty wzmacniacz jak diagnozuje Piotrek albo tak sobie myślę czy ubogi w funkcje FAD wyświetlacz może nie obsługiwać 4 głośników.Ciągnę temat ponieważ nie mam dostępu na razie do drugiej yariski żeby coś podmienić .

Cytat:
2008-04-25 23:17:33, maksio1 pisze:
W instrukcji jest wzmianka ( o ile dobrze przetłumaczyłem ) że starsza wersja nie posiada funkcji FAD i to by się zgadzało bo u mnie jest BAS TRE i BAL i koniec ale odtwarzacz czy wzmacniacz ja by go nie nazwał ma wyjście na głośniki w drzwiach i moim zdaniem powinny grać.Może być padnięty wzmacniacz jak diagnozuje Piotrek albo tak sobie myślę czy ubogi w funkcje FAD wyświetlacz może nie obsługiwać 4 głośników.Ciągnę temat ponieważ nie mam dostępu na razie do drugiej yariski żeby coś podmienić .

Niewiem jak jest w TS bo nie spotkalem takiego ,ale w zwyklym Yarisie jak jest FAD to sa 2 koncowki mocy po 2 kanaly kazda ,a jak niema Fad to jest 1 koncowa ,a kabli w kostce jest tyle samo bo wystarczy radio zmienic i graja 4 glosniki jak sa

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Co zmienić wyświetlacz czy odtwarzacz

Cytat:
2008-04-26 00:21:57, maksio1 pisze:
Co zmienić wyświetlacz czy odtwarzacz

To z czego stercza kable do glosnikow czyli odtwarzacz.Wyswietlacz to tylko komputer pokladowy z funkcja wyswietlacza stacji.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

To znaczy jak wymienię odtwarzacz na ten o ile dobrze rozumiem z dwoma końcówkami mocy to pojawi się funkcja FAD na wyświetlaczu i jeżeli tak to jak rozpoznać który odtwarzacz jest ok .

jaki masz model radia? Ja mam 4 głośniki plus dwa świstki, mam 3drzwiówkę i wszystko śmiga, może ktoś kiedyś radio wymienił na base lub coś podobnego... ale radyjo masz kaseciaka?