| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Sir_Pinky_Demon Omega B Zielona Góra | 2008-04-30 18:51:30 Nie dawno coś zaczęło mi się dziać z Klimatyzacją w Omci.
Z dnia na dzień chłodziła coraz mniej aż w końcu w ogóle. Myślałem że to wina nie nabitej klimy, więc pojechałem na warsztat i tam mi powiedzieli ze sprężarka padła. No i teraz sie zastanawiam czy kupować sprężarkę czy spróbować ją zregenerować samemu bo znalazłem gdzieś w internecie jak wymienić w niej wszystkie uszczelki itp. tylko nie jestem pewien czy to coś pomoże ;/ Próbował może ktoś kiedyś takich rzeczy?? |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2008-05-01 12:14:41 rok temu
regeneracja sprężarki ( w moim przypadku łozysko) to 50% ceny uzywanej. więc na dwoje babka... problem w tym że podczas wymiany spuszczaja cały gaz ~150 zeta, wiec lepiej byc pewnym co sie wkłada. ja bym nie regenerował ( chyba że warsztat ją regeneruje i daje gwarancje) - u mnie facet chciał regenerowac za 400 i dawał rok gwarancji, taniej wyszła wymiana + napełnienie, teraz ceny spadły na ryj i nowa lata za 600, uzywana 150-400, więc regeneracja raczej nie ma sensu |
Sir_Pinky_Demon Omega B Zielona Góra | 2008-05-01 12:19:27 Jeżeli tak, to masz racje. Chyba się nie opłaca samemu regenerować tym bardziej że same części do wymiany to koszt około 120 zł. i jeszcze nie wiadomo jak by mi to wyszło Trzeba będzie rozejrzeć się za jakąś Sprężarką
Dzięki za info
|
BartekMV6 OMEGA A 2.0 & B(FL) ... Głogów | 2008-05-01 14:18:27 jakbys chcial to mam sprezarke na sprzedaz .. udzielam gwarancji rozruchowej... |
beast6 LOB SYMPATYK Omega B 3.0 Kwidzyn | 2008-05-01 20:47:58 rozpinalem kilka razy klime i za kazdym razem najpierw mechens wyssal mi czynnik a po wszystkim wpuscil spowrotem. placilem tylko za usluge |
Sir_Pinky_Demon Omega B Zielona Góra | 2008-05-03 12:28:25 hmm właśnie ciekawe jest to co napisałeś. Bo u mnie problem wygląda tak że Klima działała super az do momentu kiedy pewnego dnia zaczęła słabiej chłodzić i z dnia na dzień przestała chłodzi w ogóle. więc nie wiem czy to wina nie na bitej klimy. Jak pojechałem na warsztat powiedzieli że to sprężarka nawet wiele nie zaglądając do auta tylko jak im powiedziałem jaki jest problem. Teraz sie zastanawiam w czym może być problem...może to rzeczywiście nie sprężarka....
|
Sir_Pinky_Demon Omega B Zielona Góra | 2008-05-03 20:36:18 No właśnie o dziwo nie...tylko jak mu powiedziałem co sie dzieje to powiedział ze to na bank sprężarka poszła i mogę ją oddać do regeneracji za 400 zł albo kupić nową za 800... Musze jechać do jakiegoś porządnego mechanika i zobaczyć co rzeczywiście sie stało. Tylko do wrocka to troszkę daleko
|
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2008-05-03 20:47:49 To nawet bym nie szukał mechanika w zielonej gorze bo w takich miejscowosciach ludzie sie znaja i tak pewnie to jedna osoba regeneruja. Reszta potrafi tylko nabic odgrzybic i wpuscic freon i maja lampe ultrafioletowa i to wszystko. I najczesciej w takich warsztatach psuja sie najdrozsze rzeczy. Do wrocławia 100 km ale jak koszt sprawdzenia zaden nabicie freona i np jakas blachosta to i tak wyjdzie ci taniej niz w zielonej gorze 400 zł plus freon lub 800 i freon. a czym dluzej nie probuje jej naprawic to skracasz mozliwosc ze kiedy kolwiek bedzie ci działac tanim kosztem. Niz pozniej chlodnica sprezarka osuszac zawor rozprezny i itp itd. Zrobisz jak uwazasz. |
pawel-jasinski Opel Omega MV6 Grudziądz | 2009-05-24 20:54:03 Witam, piszecie o sprężarce klimy, wiec dołożę swój problem.
Mianowicie, we wtorek byłem na przeglądzie klimy, gośc ściągnął czynnik (420 gram), sprawdził szczelnośc, nabił świeży freon 134a (950 gram) i było wszystko super....do dzisiaj. Odpalam omke a tu głośny grzechot spod maski. Sprężarka od klimy jak jest załączona to hałasuje niemiłosiernie. Co to może byc, sprężarka zakończyła swój żywot? czy to jest wina serwisu co robił mi przegląd klimy? no i przy kupnie drugiej, to jaką kupic, nową za około tysiaka, chyba to jest jakiś zamiennik, używaną z demontażu, czy regenerowac? HELP PLISSSS |