MotoNews.pl
4 Powerbass czy helix??? (212109/279)

Powerbass czy helix???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Musze wymienic glosniki w aucie bo strasznie mnie juz denerwuje ich gra zastanawiam sie nad helixami 62.1 dark blue na alledrogo chodza juz po 200zl albo nad powerbass s6c za 250 mozna juz nabyc ktore byscie mi doradzili??? ktore zagraja glebszym i czystszym basem???

Może moja wypowiedź nie będzie do końca obiektywna, bo Helix'ow nie znam zbyt dobrze, słuchałem tylko jednej pary w nie wygłuszonych drzwiach i w dodatku nie był to ten sam model który podałeś, więc nie mogę napisać nic sensownego o nich, natomiast jeśli chodzi o powerbassa i model S6C to powiem, że grają nieźle. Są to głośniki ze średnio-niskiej półki, ale stosunek jakosci do ceny mają naprawdę dobry. Kiedyś testowałem je, gdy szukałem głośników do mojego esa, wybór w końcu padł na Powerbassa L6C i śmiem twierdzić że to naprawdę dobra pozycja, nie dlatego że takie właśnie mam, ale dlatego, że zanim kupiłem głośniki odsłuchałem kilkanaście interesujących mnie zestawów i ten właśnie w przedziale cenowym jaki miałem do wydania grał najlepiej. Tyle ode mnie, na koniec pewna rada, nie kupuj głośników ze wzgldu na wygląd i nazwę marki która je produkuje. Dobre i znane marki robią też głośniki tzw. budżetowe, czyli takie które nie grają, ich celem jest zapełnienie pewnego przedziału cenowego, ale z graniem to one mają niewiele wspólnego.

Nie napisałeś też czy te głośniki mają grać pod samym radiem, czy będą napędzane jakimś wzmakiem, stawiam na drugą opcję bo Helixy mają 50W w rms a Powerbassy 70W, radio tego nie rozbuja poprostu...

postawilem na powerbass s6c jutro bede mial w domu i odrazu zamontuje bedzie je napedzalo narazie tylko radyjko pioneek deh 40 mp napisze co i jak po montazu mysle ze bedzie ok

no wiec zamontowalem moj nowy zestawik powerbass s6c i cyka przyzwoicie brakuje troche basu niekiedy ale to wina slabo wygluszonych drzwi zreszta niedlugo w bagazniku bedzie cykal lanzar max12 wracajac do powerbass s6c polecam kazdemu kto ceni jakosc dzwieku