[125]APARAT ZAPŁONOWY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam potrzebuje schemat aparatu albo jakieś dobre jego foty mój sie rozsypał i nie wiem jak go zreanimować;/ Oczywiście książkę komuś pożyczyłem i szukaj wiatru w polu. A może ma ktoś w PDF albo skana książki "Naprawa samochodów Polski Fiat 125p", chyba tak brzmiał tytuł
Szukałem na forum ale nie znalazłem

I jak go zamontować ustawić koło pasowe na tych punktach a aparat jak na końcową faze jak w maluchu??

Koło ustawiasz na znaki na blaszanej pokrywie paska nierządu. Kreski od lewej 10st, 5 st, i 0 st. (ustaw na środkowej). Potem wydzierasz aparat zapłonowy i wkładasz nowy ustawiając tak żeby zapłon dawał na pierwszy cylinder. Potem zakładasz kopułkę zapinasz przewody wn w kolejności zapłonu 1-3-4-2 i odpalasz. Jak strzela z gażnika to przekładasz aparat o 180 st. i dalej ogień. Weź sobie jeszcze kogoś do pomocy bo trzeba przy odpalaniu delikatnie ruszać poluzowanym aparatem tak aby zaskoczył. Jak zacznie równo pracować unieruchomić aparat. Jak jeździsz na gazie to odpuść sobie regulację strobolem - gówno Ci da - ustaw na ucho. Tyle w temacie