TEMPOMAT ?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, mam pytanie. Posiadam uszkodzoną omegę B 2.5V6 97 rok. Kupiłem teraz 2.0 16V 98 rok. W tamtej miałem tempomat, bardzo fajna sprawa, przyzwyczaiłem się bardzo. Pytanie teraz CZY DA SIĘ PRZEŁOŻYĆ do tej nowej omesi?? jeśli tak to co trzeba przekładać, gdzie to jest zlokalizowane ??

tempomat jest na prawym kielichu przy podłuznicy. Podejrzewam ze jest juz instalacja pod tempomat tylko wystarczy zalozyc manetke od tempomatu i sam tempomat. Jesli automat to nic nie musisz. Jesli manual to czujnik pod sprzegłem ktory rozłacza tempomat. Popatrz czy masz kostki jakies luzke przy kielichu pasujace do tempomatu. pod oslona kolumny kierowniczej i przy pedale sprzegła.

ok zobacze jeszcze to, bo oba mam automaty. mam nadzieje ze bedzie pasowac

ok znalazlem i prawie by bylo ok ale...
ma ktos taki tempomat ale uszkodzony?? okazało się, ze tam jest taka tasiemka w środku i na końcu taki plastik co wchodzi w to linka (końcówka) no i wlasnie ten plastik mam calkiem rozwalony

ok znalazlem i prawie by bylo ok ale...
ma ktos taki tempomat ale uszkodzony?? okazało się, ze tam jest taka tasiemka w środku i na końcu taki plastik co wchodzi w to linka (końcówka) no i wlasnie ten plastik mam calkiem rozwalony

allegro lub mariosa. Cały nowy tempomat nie jest tak drogi.