| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
michaelu Omega A & B Sanok | 2009-02-28 02:07:52 Ostatnio robiłem sobie właśnie tylne szczeki (wymiana) na nowe w Omedze A '93 2.0 8V i przy okazji wymiany szczęk zauważyłem ze tylne zaciski nie sa w najlepszym stanie i podpinam sie pod pytanie kolegi: czy przekładka zacisków z Omegi B do A wiąże sie z jakimiś większymi przeróbkami czy pasują bez problemu ? To sama chciałbym sie dowiedzieć odnośnie przednich zacisków.
Drugie moje pytanie odnośnie układu hamulcowego to: czy przełożenie, również z omegi B do A, serwa wraz z pompą hamulcowa wiąże sie z jakimiś wiekszymi przeróbkami i czy jest z tym dużo zabawy, biorąc pod uwage ze w omie A jest ABS. |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2009-03-01 16:37:20 zaciski tylne powina pasowac Na ogol pasuje ae zdaza sie ze trafi sie inny rozstaw.
Przednie pasuja bez niczego ale w B sa na tarczach 296 mm w zwiazku z czym po takiej przekladce nie da sie zalozyc orginalnych alufelg z seri BEZ KAPSELKA ZAKRYWAJACEGO. w innych alusach oraz w stalowkach nie ma problemu. Dalej niewiem ale pewnie pasuje |
jari_1984 LOB SYMPATYK Audi A8 4.2 Bydgoszcz | 2009-03-01 17:19:50 Ja mam całą przekładkę za soba i mogę się podzielic spostrzeżeniami.
Tylne zaciski od B mają inne odsadzenie i śą pod minimalnie większe tarcze. Najlepiej kupić cały zestaw Tarcze+ zaciski. Dodatkowo inna jest średnica gwintu w piaście pod śrubę mocującą tarczę. Ja dotoczyłem sobię ze śrubek ob B. Można też powiększyć otwór z piasty. Pozostałe elementy są kompatybilne. Najlepiej zorganizuj sobie zestaw z A 3.0 24V. |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2009-03-01 23:22:11 Zmieniałem w mojej A 3.0 24V tylne hamulce na wentyle od tzw.C. Obyło się bez niespodzianek. Tylne zaciski pasowały idealnie w miejsca mocowań starych, śruby te same. Dodatkowy plus całej operacji - większa średnica tarcz. |
michaelu Omega A & B Sanok | 2009-03-02 18:44:22 A co z serwem i pompą? Wchodzą bez problemu? i czy nie bedzie to miało wpływu na funkcjonowanie ABS'u? |
-kudlaty- LOB SYMPATYK 2xsenator lublin | 2009-03-03 16:12:13 A nie lepiej zainteresowac sie kompletem z np. senatora 24V
[ wiadomość edytowana przez: -kudlaty- dnia 2009-03-03 16:12:55 ] |
michaelu Omega A & B Sanok | 2009-03-03 17:11:38 Wolał bym z Omegi B bo łatwiejszy dostęp do cześci przez allegro jak i po szrotach (np. Marios), do Senka z cześciami lekko nie ma. Poza tym wolał bym modyfikować cześci w aucie na nowsze niż na starsze, głównie mi zależy własnie na serwie i pompie z B. Czy wszystko pasuje bez problemu czy trzeba to modyfikować, no i czy nie bedzie to miało wpływu na funkcjonowanie ABS'u ? |
-kudlaty- LOB SYMPATYK 2xsenator lublin | 2009-03-06 18:12:40 O patrz
Tak sie sklada ze mam caly sprawny komplet z senatora B na tarczach 298mm |