MotoNews.pl

Regulacja xenonów do B FL od B ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Krótkie pytanko : czy regulacja świateł (xenon) jest taka sama w B FL i w soczewkach z B ?

- a teraz zarys historyczny

po cmoknięciu innego pojazdu w tyłek spsuły się mojemu bratu te wewnętrzne (zdaje się regulacja góra dół) - nie mam pojęcia gdzie to kupić a mam stare z B soczewek i nie wiem czy spasują bo od B FL mają inny kształt. A może podejdą od zwykłych reflektorów ? Chodzi mi o całe elementy plastikowe od zaczepu odbłyśnika do śruby regulacji. Pytałem w ASO i mają wszystko tylko nie to ale chcieli mi sprzedać jeden xenon za - UWAGA - 3tyś , jak to usłyszałem to wyszedłem z siebie, stanąłem obok a później zszokowany udałem się do domu .
Jeśli ktoś posiada takowe do sprzedania to bardzo proszę o kontakt.

Z góry dzięki za odpowiedź - pozdrawiam.

Witam Drogi Kolego,

z tego co mi wiadomo, to soczewki, które są wyposażone w xenony nie mają regulacji... "reflektory ksenonowe świateł mijania mogą być stosowane tylko wraz z automatycznym układem poziomowania reflektora oraz systemem oczyszczania klosza, uzależnionych od charakterystyki układu jezdnego pojazdu." Przyjrzyj się dokładnie co tam masz, skad wiesz, że to xenon?

Koledze pewnie chodzi o sam mechanizm sterowania
a nie to w jaki sposob to sie dzieje
(czyt. czujnikiem [xenon] przelacznikie [zwykla lampka])

Z tego co sie orientuje lampy w B i B FL sa takie same
Co do roznicy miedzy uchwytami lamp xenonowych
a soczewkowych nie mam pojecia

byc moze sa rozne spowodowane roznym sposobem sterowania j.w.

Cytat:
2008-05-08 18:08:27, JamesBond pisze:
Witam Drogi Kolego, z tego co mi wiadomo, to soczewki, które są wyposażone w xenony nie mają regulacji... "reflektory ksenonowe świateł mijania mogą być stosowane tylko wraz z automatycznym układem poziomowania reflektora oraz systemem oczyszczania klosza, uzależnionych od charakterystyki układu jezdnego pojazdu." Przyjrzyj się dokładnie co tam masz, skad wiesz, że to xenon?

To w takim razie co trzyma soczewkę i odbłyśnik na swoim miejscu - krasnoludki ??

Chodzi mi dokładnie o to o czym napisał Kolega Pabelo - o te plastikowe elementy które trzymają to wszystko i pozwalają na regulację. Po rozebraniu okazało się że soczewki z B mają inny kształt tych plastików niż w B FL - ale brat stwierdził razem z mechanikiem, że od B też będą pasować - ja nie wiem nie widziałem, wierzę na słowo .