Po wymianie wydechu szarpie samochodem i gaśnie pomocy!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie mam problem poniewaz przed 3 dniami wymieniłam cały wydech i wczoraj odebralam samochod było wszystko ok dzisiaj wsiadam do samochodu a go rzuca i szarpie boze nie mialam tak nigdy wczesniej ;/ na wolnych obrotach na 1 biegu wyłacza sie całkowicie nie wiem niech ktos mi powie co to ma byc ?dałam do naprawy a chodzi tragicznie!!!!

Skoro wydech była cały wymieniony to spwanka pewnie nie było, więc usterka może być niezwiązana z tą wymianą.

ale wczesnie nie miałam nigdy nic takiego wiec skad tak nagle?? jakiego spawanka?

No bo gdyby wymienialli Ci powiedzmy jeden tłumik i spawali go do reszty wydechu bez odłącznia akumulatora, to mogłyby wyjśc jaja z elektryką, czujnikami itp. A skoro wymienili cały, to raczej nie spawali. Najlepiej podjedź do jakiegoś mechanika, niech zobaczy, co autku dolega.

[ wiadomość edytowana przez: Jacekm_ dnia 2008-05-07 19:27:25 ]

no raczej pojade do tego samego i powiem ze chce auto w stanie w jakim oddalam wrrr jestem zla dziekuje za odp.

Witam
Spokojnie Wiolka -nie nerwowo, najpierw spróbuj zrobic adaptację kompa bo jak odłączyli Ci aku a pewnie tak zrobili to jeżdzisz teraz na fabrycznej mapie. Odłącz aku na 15 minut potem podłącz spowrotem, odpal autko i na biegu jałowym poczekaj aż wskazówka temp. cieczy wejdzie w pole normal a następnie przejedź około 8km normalnym stylem jazdy. Tym sposobem robi się samoadaptację.
Pozdrawiam

na początek to bym zobaczył czy wszystkie kostki są na swoim miejscu i czy kabelek jakis albo podcisnienie nie zostało przerwane
-w serwisach róznie bywa
restart kompa mozna profilaktycznie zrobic