Scoupe swap silnika Peugeot 406

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
rozsypał mi się silnik, natomiast mam możliwość wyhaczenia za małe pieniądze motoru z 406, 2,0 L.
Pytanie - być może ktoś wie - czy taki silnik się zmieści do Scoupe??
Pozdrawiam

Jak rozłożysz oparcie tylnej kanapy to powinien wejść ale będziesz mieć kiepską widoczność do tyłu

samochód to nie PeCeT do którego możesz zapodać kartę graficzną praktycznie z każdej stajni chyba że jesteś zdolnym entuzjastą rzeźby.

[ wiadomość edytowana przez: e-gen dnia 2008-05-08 15:22:22 ]

e-gen ale pytanie bylo czy sie zmiesci - zmiesc sie spokojnie jeszce bedziesz mial luzu duzo tam bys V6 od passata wstawil , ale licz sie z cholernymi kosztami

kiedys bawiłem sie w swapy, ale w autach duzo prostszych i majacych wiecej miejsca pod macha niz Scoupe, bo w Uazach i Gazach... to jest na prawde bardzo duzo roboty z tym wszystkim jesli wszystko ma dzialac jak nalezy.... zreszta silnik od 406 jest duuuuzo ciezszy niz ten oryginalny, znacznei zmieni sie rozklad masy na osie... wszsytko bedziesz robil sam? jesli w warsztatach to koszty Cię zjedzą.....

moim zdaniem: moze i sie da, ale czy warto? raczej nie....

Pytanie było stąd, że mój kuzyn chce oddać 406 za bezcen (wersja angielska, przekładka w zasadzie bez sensu), mój silnik umarł, więc to był jeden plan, ale widzę, że bez sensu, dużo roboty a niepewny ekekt... Tak czy inaczej dzięki za odp, pozdrawiam