Spadające obroty przy mocno rozgrzanym silniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem, że temat przerabiany miliony razy ale w wyszukiwarce nie znalazłem żadnej jednostajnej odpowiedzi.
Cały układ dolotowy mam przeczyszczony, krokowiec ok. Normalnie jak jeżdżę po mieście obroty są ok, cały czas. Dopiero jak wpadnę w korek czy parkuję i silnik się mocno rozgrzeje, po przygazowaniu obroty spadają do 300-200 i wracają na 900.

OBROTY MI NIE FALUJĄ tak jak w większości przypadków - było tak ale przeczyściłem wszystko i ok, tylko to spadanie przy rozgrzanym silniku mnie trapi.
POMÓŻCIE

ponawiam pytanko

ja walcze z obrotami juz rok czasu , wymieniłem :

swiece ,przewody,potenciometr przepustnicy, silnik krokowy , wezyki gumowe , sonde lambda, separator par oleju , czujnik VSS , i nadal mam to samo :

w czerwcu przyjerzdza kuzyn z londynu z swoim kompem do diagnozy i bedziemy dochodzic co jest nie tak jak by co dam ci znac

Ale masz taki sam objaw jak ja, czy poprostu falujące obroty??

dużo odpowiedzi

u mnie bylo tak w 1.6 105km, jak sie zagrzal to obroty spadały na max w dół i raz gasl raz nie ale czesciej to 1. Pojechalem do mechanika, wyczyscil krokowca i ustawil ( chyba obroty )

KLIK
pobawile sie ta srubka krecac w lewo i jest ok. moze sie przyda pozdro

Mam to samo. Ostatnio jak jechałem bardziej dynamicznie tzn biegi zmieniałem przy 3,5 4 tyś to zauważyłem że wtedy są kangury lekkie i na luzie gaśnie bo spada z obrotów. Nie wiem co to może być. jak jeżdzę spokojnie to raczej jest dobrze. No i jak już mam te lekkie kangury i obroty chcą spadać na luzie to czuję że mi mocy brakuje.na 3 lub 4 biegu powinienem mieć kopnięcie-w końcu 105 KM a tu nie ma.

Cytat:
2008-05-12 13:58:45, Tomal777 pisze:
Mam to samo. Ostatnio jak jechałem bardziej dynamicznie tzn biegi zmieniałem przy 3,5 4 tyś to zauważyłem że wtedy są kangury lekkie i na luzie gaśnie bo spada z obrotów. Nie wiem co to może być. jak jeżdzę spokojnie to raczej jest dobrze. No i jak już mam te lekkie kangury i obroty chcą spadać na luzie to czuję że mi mocy brakuje.na 3 lub 4 biegu powinienem mieć kopnięcie-w końcu 105 KM a tu nie ma.

u mnie z mocą jest w porządku

Cytat:
2008-05-11 21:27:48, slawcek pisze:
dużo odpowiedzi

Masz LPG ?

Jeżeli nie i masz klimę to MOŻE być to że przy włczeniui klimy lub wentylatora spadają na moment obroty dopóki komp nie wyłapie tego momentu i później jest to normalne.
Polecam przy 1.6 sprawdzenie układu który wychodzi spod pasa przednoiego i idzie do filtra. Wentylator się włacza, ciepełko leci do dolotu i objaw jakby od tego

Cytat:
2008-05-13 08:49:00, Sinuspi pisze:
Masz LPG ? Jeżeli nie i masz klimę to MOŻE być to że przy włczeniui klimy lub wentylatora spadają na moment obroty dopóki komp nie wyłapie tego momentu i później jest to normalne. Polecam przy 1.6 sprawdzenie układu który wychodzi spod pasa przednoiego i idzie do filtra. Wentylator się włacza, ciepełko leci do dolotu i objaw jakby od tego

Gazu nie mam, klimy też nie...