Problem z poziomem paliwa mk4 cabrio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem z pokazywaniem poziomu paliwa, w baku pusto a pokazuje ze mam poł baku, wyciągnołem pływak przecczyściłem załozylem okej, zalazłem za 30 podniusł sie znów na ponizej poł, zatankowałem za chwile znow za 50 pokazuje 1 kreske ponad poł. Gdy wjade na gorke paliwo opada na wsakzniku
( to akurat chyba dobry objaw po spływa w głab baku) ale nie wiem czym moze byc spowodowane, macie jakies sugeste co mozna jeszcze sprawdzic ?? czy to moze w liczniku ale jak gasze to opada jak zapalam podnosi sie. Prosze o pomoc

tez mialem te same objawy... ale pozniej ustapilo samo Na Twoim miejscu bym sie do tego przyzwyczail i ogladal tylko licznik

Cytat:
2008-05-09 22:17:57, nomos pisze:
Witam mam problem z pokazywaniem poziomu paliwa, w baku pusto a pokazuje ze mam poł baku, wyciągnołem pływak przecczyściłem załozylem okej, zalazłem za 30 podniusł sie znów na ponizej poł, zatankowałem za chwile znow za 50 pokazuje 1 kreske ponad poł. Gdy wjade na gorke paliwo opada na wsakzniku ( to akurat chyba dobry objaw po spływa w głab baku) ale nie wiem czym moze byc spowodowane, macie jakies sugeste co mozna jeszcze sprawdzic ?? czy to moze w liczniku ale jak gasze to opada jak zapalam podnosi sie. Prosze o pomoc

Potencjometr od pływaka w baku jest wytarty i nie łączy, wystarczy rozebrać, przeczyścić i podgiąć blaszkę aby chodziła po zdrowych stykech (ja zrobiłem i działało), niestety dostęp jest tylko po wyjęciu baku (chyba, że cabrios ma dostęp pod kanapą w co wątpię)

z tego co pamiętam, to w escorcie chyba nawet po zgaszeniu pokazywał mi dobry stan....................... (nie opadał)

Niestety to tylko wskaźnik.... w zasadzie do połowy schodził poooowoli a później leciał jak głupi na dół

[ wiadomość edytowana przez: Asior dnia 2008-05-10 08:57:08 ]

dokałdnie dojscie jedynie jak sie bak sciagnie, no wyciagałem go doginałem blaszki no zobaczymy teraz czy mi spadnie czy nie jak nie to odkrecam jeszcze raz pływak