Skrzynia biegów - olej.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy w escorcie wymienia się w skrzyni olej? Czy jest dożywotni? Jeżeli tak to jaki olej i co jaki czas czy przebieg? Pozdro.

WG ksiazki nie przewiduje sie wymiany oleju w skrzyni ale.....

Zycie jest zyciem, wszystko sie zuzywa i czasem ubywa
Mozna wymienic olej.

Zle opinie slyszalam o hipolu, wiecej nie wiem.

Dzięki za podpowiedź, a czy ktoś z ludzi na forum zmieniał olej w skrzyni?

ja wymienialem, ale ford nie przewiduje tego

Cytat:
2008-05-09 23:55:09, Kazuya49 pisze:
Dzięki za podpowiedź, a czy ktoś z ludzi na forum zmieniał olej w skrzyni?

siemka Czeladzianin mam Pytanie jaki Rejon Czeladzi oraz witam w Klubie kłania się DriF pozdrawiam

No ja zmieniałem olej w zeszłym tygodniu przy okazji wymiany skrzyni, kupiłem bez przegubów i bez oleju. Zalałem Mobil1 SAE 80. Znamionowo instrukcja podaje 3,1 litra ale mi weszło tylko 3. Pewnie nie da się spuścić wszystkiego, nie zmartwiłem się tym i oddałem 4 buutelkę do sklepu. Istotnie instrukcja nie przewiduje okresowej wymiany oleju w skrzyni a jedynie okresową kontrolę poziomu i ew. uzupełnienie.

wymienialem na jakiegos castrola po 60zl/litr wiem ze cena przesadna ale mialem go za 100zl po znajomosci. biegi zaczely faktycznie wchodzic lepiej, choc poprzedni mial niecale 60.000 ale wlany byl najzwyklejszy chyba nawet hipol.

Cytat:
2008-05-11 20:42:04, Pat_kdb pisze:
biegi zaczely faktycznie wchodzic lepiej,

No ja tez zmieniałem olej i też biegi mi lepiej wchodzą teraz, czy też miałem problem z wrzuceniem 1 lub 2 po dłuższej jeździe na 5 biegu

A po wymianie oleju jak ręką odjął

Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc, też mam ten problem z jedynką i dwójką po dłuższej jeździe na piątym biegu, więc zmienie olej Pozdrawiam

Też wymieniałem. Najlepsze że Panowie w serwisie mi sprzedali zły do mtx'a.... więc wymieniałem 2 razy. Już nie pamiętam, ale on najlepiej jeździ na jakimś dziwnym.

lałem coś takiego...

Ło!!! Ale cena... Prawie jak za używaną skrzynię biegów (3,1 litra).