| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2003-07-21 11:49:07 jeżeli już to chyba nie uszczelkę tylko napinacz - powinno się wymienić razem z paskiem, ale wielu tego nie robi. Efekt jest taki, że zjechane łożyska napinacza nie utrzymują paska w pozycji nazwijmy to prostopadłej i biedaczysko się przemieszcza, przy okazji tracąc na swojej szerokości, aż w końcu......
widziałem ten motyw w innym autku, ale w omesi też wymagana jest wymiana obu tych elementów pozdro ps. pozbyłeś się bryczki w dobrym momencie.. z twojego punktu widzenia |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2003-07-21 15:26:30 Dokładnie tak jak piszą koledzy nie przejmuj sie konsekwencjami - to już nie twój problem. jakieś dwa miesiące temu mój wspólnik sprzedał auto i próbowano dokładnie tego samego numeru z rozrządem.
A jeśli chodzi o techniczny aspekt wymiany paska to wiele jest możliwości , w mojej Astrze np. żle ustawiona była pompa i pasek przecinał cienką blaszkę ogranicznika na rolce i spadał , nie wiem czy jest to mozliwe w Omie. |