Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Clipper_skce Sympatyk FEFK FORD FOCUS MK1 FL SKIERNIEWICE | 2008-05-16 13:26:01 Jaka jest przyczyna zacierającego się łożyska oporowego? Jakieś 5-6 tys. km temu wymieniałem kompletne sprzęgło. Objawy zaczęły się od tego, że pedał sprzęgła zaczął ciężko chodzić, ąz tu nagle pedał został w podłodze. Wiem, że pękł półksiężyć i dlatego pedał sobie leży.
Więc jaka może być przyczyna zacierającego się łożyska oporowego? [ wiadomość edytowana przez: Clipper_skce dnia 2008-05-17 08:59:29 ] |
![]() RemikGT Sympatyk FEFK Było EVO-jest RS2300 ... Leszno | 2008-05-16 14:50:38 przyczyna moze byc banalna-po prostu trafiło sie pewnie łozysko trefne,no chyba ze doliegliwość sie powtaraza ,to wtedy co innego,ale raczej obstawiam marna jakośc samego łozyska.mi szumiało długo i sie zatarło.a jakiej firmy sprzęgło? |
![]() Clipper_skce Sympatyk FEFK FORD FOCUS MK1 FL SKIERNIEWICE | 2008-05-16 15:07:00 Wymieniałem cały komplet na LUK'a. Powodem wymiany był ciężko chodzący pedał sprzęgła i zerwana linka. Czy to nie jest to kwestia regulacji. W MK7 nie ma samoregulatora tylko ręcznie się to robi. |
![]() RemikGT Sympatyk FEFK Było EVO-jest RS2300 ... Leszno | 2008-05-16 15:09:02
mk7 nie przerabaiłem ale sko linka nowa ,sprzegło luka.hmmm raczej na trefne łozysko bym wskazywał |
![]() Clipper_skce Sympatyk FEFK FORD FOCUS MK1 FL SKIERNIEWICE | 2008-05-17 08:59:48 ...up... |
![]() Clipper_skce Sympatyk FEFK FORD FOCUS MK1 FL SKIERNIEWICE | 2008-05-17 11:28:33 Dzwoniłem do serwisu Ford'a spytać się jaka może być przyczyna zacierającego się?głośno chodzącego łożyska. Powiedzieli mi, że to jest zła regulacja. W MK7 samemu się reguluje, na pedale sprzęgła jest taka śrubeczka. W poprzednich modelach był samoregulator. Po wymianie łożyska jadę do serwisu na ową regulację. Dają gwarancję na wykonaną usługę i jak się zepsuje to naprawa na ich koszt. Tak mi gościu powiedział przez telefon. |
![]() kamil76 Sympatyk FEFK Citroen C4 Grand Pic ... Ostróda | 2008-05-17 11:44:22
co ma się zepsuć ...regulacja.Nie naprawią Ci łożyska oporowego którego sami nie wstawiali.Może masz za mocno podciągniętą linkę i łożysko jest cały czas przyciśnięte do docisku .Weż imbus i sam popuść pedał ,po co będziesz wydawał kasę za 5 sekund roboty ...nic nie zepsujesz |
![]() Clipper_skce Sympatyk FEFK FORD FOCUS MK1 FL SKIERNIEWICE | 2008-05-17 14:03:18 Chodzi mi o to, że jak źle wyregulują i łożysko się zepsuje to je wymienią. Przecież wtedy usterka nastąpiła z powodu ich złej regulacji. |