Stawiam browara za odpowiedź na pytanie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaka była łączna długość sieci wodnej (wodociągi) w UE-27 i w Polsce w 2007 r.?

*browar do odbioru na zlocie ogólnopolskim

Cytat:
2008-05-16 17:50:50, Madziarka pisze:
Jaka była łączna długość sieci wodnej (wodociągi) w UE-27 i w Polsce w 2007 r.? *browar do odbioru na zlocie ogólnopolskim

doktorat piszesz?

Jeszcze nie
a to pytanie to zaledwie 1/4 wymogu na zaliczenie przedmiotu

Cytat:
2008-05-18 19:23:13, Madziarka pisze:
Jeszcze nie a to pytanie to zaledwie 1/4 wymogu na zaliczenie przedmiotu

no to trzeba by poprosić profesora o podanie źródła - to jego obowiązek. Albo idź na konsultacje do asystenta

W roczniku statystycznym tego nie będzie?

Cytat:
2008-05-18 21:37:30, Robert_S pisze:
no to trzeba by poprosić profesora o podanie źródła - to jego obowiązek. Albo idź na konsultacje do asystenta

Gdyby to było takie proste..
Wielce szanowny Pan Profesor rozesłał drogą email'ową dla 110 studentów po jednym pytaniu (dla każdego inne).
Poinformował także, iż nie będzie odpowiadał na żadne emaile. Innego kontaktu do niego nie mam.

Jutro zamierzam obdzwonić kilka miejsc, może uda się zdobyć odpowiedź.

PS. Robert, Adam - dziękuję za zainteresowanie tematem

Cytat:
2008-05-18 22:07:02, Madziarka pisze:
Gdyby to było takie proste.. Wielce szanowny Pan Profesor rozesłał drogą email'ową dla 110 studentów po jednym pytaniu (dla każdego inne). Poinformował także, iż nie będzie odpowiadał na żadne emaile. Innego kontaktu do niego nie mam. Jutro zamierzam obdzwonić kilka miejsc, może uda się zdobyć odpowiedź. PS. Robert, Adam - dziękuję za zainteresowanie tematem

spróbuj poszukać na eurostat

na eurostacie są dane dotyczące sieci ścieków, wody poweirzchniowej, liczbie ludności na jedno ujęcie wody, ilość wód gruntowych i takie tam. W razie czego szukaj gdzieś tutajlinki po lewej
ja na szybkiego znalazłem dane z 2004 roku o dostawach wody (water supply) ale były różnorakie dane a nie było nic o gęstości czy długości linii wodociągowych...
Coś mi się zdaje, że takie statystyki nie mają większego sensu... długość linii wodociągowych? jak sobie na działce pociągnę wodę do kwiatów to już w eurostacie będą to liczyć?

Dzwoniłam do Krajowego Zarządu Gospodarki Wodnej i dowiedziałam się, że tego typu dane zawarte są w "Roczniku Statystycznym Ochrony Środowiska". Nie potwierdzam, bo nie sprawdzałam
Rocznik Statystyczny Ochrony Środowiska
Powodzenia!

Wow.. dziękuję Wam bardzo bardzo bardzo
Tak na szybko przejrzałam ten Rocznik Statystyczny i.. mam długość sieci wodociąg. w Polsce, ale..
dane z 2006 r.
No nic.. jutro będę zagłębiać się bardziej, bo dziś mam do napisania pracę na inny ciekawy temat..

Jeszcze raz dziękuję za chęć pomocy

Nie jest ważna odpowiedź... ważna jest poprawna odpowiedź, którą ten debil w kapowniku se zapisał zapewne.
Przypomina mi to nauczyciela geografii gospodarczej w średniej szkole w latach 1987-88. Wiedział pawian (Pabian się nazywał) tyle ile se w kajecie zapisał. Ogólnie było to coś w stylu "Wydobycie baobabów w Chinach w 1970 roku wynosiło 1560 karatów na m3".
Pogoniło mu się dupę to się uspokoił bo wiedział, że gównianego przedmiotu naucza i niech się cieszy, że jego przedmiot wogóle jest w programie nauczania.

Cytat:
2008-05-18 18:47:02, Robert_S pisze:
doktorat piszesz?

No właśnie pisze... tylko nie ona. Madziarka tego nie napisała ale ten ch... zwany profesorem zrobił sobie ze studentów darmową wyszukiwarkę materiałów do pracy.

Cytat:
2008-05-19 22:30:31, YeLonkoskY pisze:
No właśnie pisze... tylko nie ona. Madziarka tego nie napisała ale ten ch... zwany profesorem zrobił sobie ze studentów darmową wyszukiwarkę materiałów do pracy.

no niestety na uczelniach czas się zatrzymał i panuje nadal feudalizm...

Cytat:
2008-05-19 22:30:31, YeLonkoskY pisze:
ch... zwany profesorem zrobił sobie ze studentów darmową wyszukiwarkę materiałów do pracy.

To spoko, bo przyjmie każdą w miarę realną wartość skoro sam nie wie jaka jest prawidłowa.