[127] mk2 Sport

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szału niema, ale się pochwalę nabytkiem.
Fiat 127 Sport
rok produkcji: 1979
silnik: 1049 cm3 - katalogowo 70 KM

Siódemka była na Allegro, dawałem do niej nawet linka. Gdyby była z drugiego końca Polski, to bym dał sobie luz. Pech chciał, ze była z Poznania

Samochód aktualnie nie jeździ. Padnięta jest skrzynia, nie wiem co dokładnie. Mógłbym przełożyć inną skrzynię, ale ta ze sporta ma krótsze przełożenie, wiec szkoda mi ją spisać na straty.
Silnik suchy, ładnie pracuje, nie kopci. Blacha ma pełno purchli i tu i ówdzie zaczyna gnić. Wygląda tak sobie, ale jedno czego teraz chcę, to sobie nim pojeździć

Poprzedni właściciel twierdził, że lakier oryginalny, ale 127 sport były tylko czarne, pomarańczowe i srebrne. Ten w oryginale był jak się okazało srebrny. Czerń i pomarańcz są fajniesze, ale kiedyś pewnie wrócę do oryginału. Poza tym brakuje mu listew na drzwi i fabrycznych lusterek. Felgi mam w bagażniku.

Zapomniałem kluczyków, więc nie zrobiłem dobrych zdjęć wnętrza. Dorzucę przy okazji.

[ wiadomość edytowana przez: janas81 dnia 2008-05-17 16:26:02 ]

milusi

fajnie sie zapowiada.

jak by co mam dwie skrzynie jedna dobra a druga na części, w sumie jeździło do końca ta rozwalona jedynie ma rozwalone prowadnice do półosi. A jak przy mocniejszym silniku są jeszcze krótsze przełożenia to on maxa poleci chyba ze 130-140. A robisz ja czy będzie służyc jako dawca do twojej 7??

za ile oddal ten gość ta 7?? bo mi mowił że jak na allegro nie sprzeda to odda na złom.Fura fajna i fajnie śmiga bo seicento 1,1 75 km nie mógł jej dać rady z pod świateł.A co do silnika to z moich informacji wynika 30tys po kapitalce.I robione w zeszłym roku zawieszenie P+T
Pod moim blokiem

Oddał za mniej niż cena na Allegro. Ile to było dokładnie to chyba nie takie ważne. Mówił coś o 8 tys. po kapitałce, więc nie wiem gdzie jest prawda, ale tak, czy inaczej o tę część samochodu akurat się najmniej chyba muszę martwić.

Try3ek
Na pewno nie będzie służyć jako dawca. Za bardzo się podnieciłem posiadaniem wersji sport Raczej będzie odwrotnie, chociaż mi szkoda mojej pierwszej siódemki.
Sport ma v-max katalogowo koło 160 km/h ale obroty i hałas musi być wtedy takie, że łeb urywa. Skrzynia ma przeł. główne 4,462:1 zamiast 4,071:1.
Odezwę się do ciebie na dniach w sprawie skrzyni

[ wiadomość edytowana przez: janas81 dnia 2008-05-17 22:29:37 ]

Tutaj można obejrzeć jak Fiacior powinien wyglądać

[ wiadomość edytowana przez: janas81 dnia 2008-05-17 22:36:14 ]

Fajna ta 7mka , ATSy dostales do auta czy nie? Jak bedziesz chcial robic tak jak na prospekcie to bedziesz mial problem ze zdobyciem takiego lusterka.

ATSy mogłem mieć za dopłatą, a że trzeba było ubezpieczenie jeszcze zapłacić, a z kasą byłem na styk, to odpuściłem. Dostałem oryginalne stalówki ze sporta, tylko że pomalowane na biało.
Lustro może się na jakimś ebayu trafi, ale tym się będę martwił za jakiś czas. Te, które są zresztą nie wyglądają źle.

carsfromitaly.net

Na dole strony jest opis 127 grupy 2 zbudowanego przez Lavazze. Moznaby replike zrobic, niekoniecznie z tego sporta ale z jakiegos zwyklego 1050...

Silnik od Lavazzy na Weberach DCNF - piękna sprawa. Ja na razie cieszę się ze zdrowej serii na właściwym jej Weberze....tzn. cieszę się dźwiękiem na razie Co prawda silnik okazał się być nie 1050 sport, ale 1300 (numery 127.A3...)ale mi to jakoś nie przeszkadza

Na razie nie miałem czasu zająć się skrzynią, ale przejazdem zrobiłem jeszcze kilka zdjęć. W samochodzie znalazłem też uszczelki i komplet dysz i innych takich do gaźnika. Ciekawe co jeszcze znajdę.

Dopiero jak zgrałem zdjęcia to zobaczyłem tą cholerną szmatę.

A jaki niski przebieg...

Z pod niebieskiego wyłazi oryginalny srebrny lakier.

[ wiadomość edytowana przez: janas81 dnia 2008-05-29 20:50:52 ]

No to jak 1300 to chyba też miło, bo ponoć te silniki dość mocne są i do tego fajnie się kręcą...

Cytat:
ponoć te silniki dość mocne są i do tego fajnie się kręcą...

to podobno, a pewne jest ze bardzo lubia wypic mnie 128 coupe 1300 sport palilo mniej niz kumplowi 127 mk3 1300 sport przy tym samym traktowaniu i masie o 100 kilo mniejszej

Kurcze ale nie ma sensu porównywać silników które mają po 30 lat... Widocznie 127 Twego kumpla zaznało kiedyś złego dotyku i teraz chleje "troche" więcej tej benzynki. Nie mówiąc już o stanie reszty autka, który może mieć równie duzy wpływ na spalanie.

pzdr

te silniki dużo palą ale za to są bardzo wytrzymałe na kating i właśnie 1,3 z 3peka skok tłoka 55mm no i 75kucy chyba lepszy silnik niż późniejsze 1,5.

Cytat:
2008-05-29 21:52:40, dachowiec pisze:
Kurcze ale nie ma sensu porównywać silników które mają po 30 lat... Widocznie 127 Twego kumpla zaznało kiedyś złego dotyku i teraz chleje "troche" więcej tej benzynki. Nie mówiąc już o stanie reszty autka, który może mieć równie duzy wpływ na spalanie. pzdr

Tak jak Bart pisze, 1300 z 127 lubi sobie wypić, ale czego się odziewać po dość mocnym jak na swój wiek i pojemność silniku zasilanym gaźnikiem. Jak bym chciał oszczędny samochód, to bym szukał 127 mk3 z dieslem

janas w temacie skrzyni jesli bys jeszcze tego nie wiedzial w co watpie to mozesz szukac takze skrzyni biegow od uno 1.0 ale nie 1.0 fire {999ccm} tylko z silnikiem 1.0 brasiliana uno clip sie to chyba zwalo {994ccm pomniejszony 1050 ze 127, w Polsce byly takie uno 1.0 montowane na przyklad} tak wizualnie mechanizm wybierania biegow jest taki sam jak w 127 1050 wiec powinno byc plug and play

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2008-05-30 12:28:58 ]

Wiem, chociaż w rękach skrzyni od Uno Clip nie miałem. Dobrze mieć potwierdzenie.

Cytat:

JANAS BUAHAHAHA kupiles moje byle 127.Ten silnik w zyciu remontu nie widzial-byl wlozony z takiego zoltego trupa.Pisalem nie raz na forum ,ze silnik 1300 w 127 duzo pali-chodzilo mi wlasnei o ten samochod.Wiem o nim wszystko bo jezdzilem nim rok czasu wspolczuje bo to auto to kał.

Dlaczego w takim razie go sobie nie zostawiłeś ??? Zawsze miałem wrażenie że lubisz jeździć kałami...

127 1.3 spala w miescie 12l przy bardzo spokojnej jezdzie, trasa spokojnie miesci sie w 6,5l przy predkosci 120km/h , natomiast przy kapieniu jest dramat - duzy fiat sie kryje Ale to jest cena jego osiagow ktore sa bardzo dobre - tak przynajmniej ja sadze