MotoNews.pl

Wupex czy tekla [126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam do wyboru droszy wupex czy tania tekle czym sie roznia czy tekla jest gorsza bo teras mam wupex-a ze stara pucha ale juz bardzo rdzawa i musze cos nowego zabudowac moze mi toche doradzicie bo o tekli to nic nie wiem (moze jest lepszy)

Ani to ani to, chyba że wyprujesz środek i wtedy....gdzieś Ali zapodał wyniki na serii i na Wupex a Tekla chyba niczym się nie różni...porównaj i wybór należy do Ciebie....pozdro

a jest jeszcze inne wyjscie bo jestem otwarty na propozycje .chcialbym zalozyc cos co polepszy dynamike sa jeczce jakiec inne tlumniki

temat wielokrotnie przerabiany....uzyj wyszukiwarki
sa opinie i o telki i o wupexie. Na stronie F&F tez mozna o tym poczytac

Tekla jest cichsza,wupex moxniejszy jesli chodzi o rdze.Najlepiej kup wupexa i wypatrosz.Jeśli chodzi o wnetrze to nie różnią się od serii niczym.To samo odprowadzenie spalin.

tekla kumpla jest glosniejsza od mojego rdzawego wupex-a ale jak wypatrosze wupex-a to tez bedzie mial lepszy wygar a ktorego lepiej oczyscic z mala pucha czy z duza za malego mnie zlotowek cza wydac

Nie to samo odprowadzanie spalin....wupex ma rure od razu z tyłu silnika a seria z boku centralnie więc komory rezonansowe są inaczej zbudowane....i różni się, sam rozbebeszałem obydwa, a najlepszy tłumik to seria stara pucha wywalić środek i dać rure o średnicy 40. Oj wtedy czuć pover ale i pover dzwiękowy...pozdrawiam

to tez niezly pomysl sprawdze to

ja też rozcinałem tłumiki :

jak widać, różnice jednak są...
Już widać wcześniej nie sprawdziłem

[ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2003-07-21 23:21:24 ]

[ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2003-07-21 23:23:36 ]

jak widac nie widać....trzeba umiescic linki bez aliasow:

http://republika.pl/widyn/wupex.jpg
http://republika.pl/widyn/wydech.jpg

wczesniej jeździłem na wupexie teraz mam tekle, u mnie tekla chodzi głośniuej niż wupex pozatym wupex szybciutko mi zgnił...co do osiągów to nie zauważyłem ruznicy

...a skoro nie widac rozncy to po co przepłacać ?

szkoda zlotowek sprubuje na serii a jak co to kupie tekle i troche z nie powyciagam

Czyli najlepiej serie porobić??? Zwytrzymałość na rdze i inne niszczące tłumiki warunki jest podobna do serii????

tez mi tak sie zdaje ze zeseri mozna cos fajnego zrobic juz mam tlumni ze stara pucha dzisiaj kupie lakier do wysokich temperatur rura 40mm juz jest chyba zdaze poskladac do wieczora i wypad na krakow