MotoNews.pl

Cieknaca maglownica - oring??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam esiego 94' 1,4 i pytanie (wiem na forum pelno postow ale zaden nie wyjasnil moich pytan) cieknie niemilosiernie, wyglada jakby lecialo z pod gornego prawego przewodu czyli tego od pompy wspomagania, przewod sie rusza i wydaje mi sie ze puscil oring, czy moge miec racje i czy jestem w stanie samemu wymienic oring na nowy, a jesli tak to w jaki sposob, czy czeka mnie odkrecenie ramu, a moze to nie jest takie trudne, tylkotroche potrwa i sie ubrudze, wiem wiem najlepiej do mechanika, ale gbybym mogl to bym nie pisal tylko oddam auto, pomozcie prosze!!!

pozdrawiam

ps plynu srednio litr na 500km ubywa, masakra

no nie nie mowcie ze nikt nie mial takich problemów?? chocial skłamcie

problemy z cieknącą maglownicą? a jakże, ostatnio wymieniałem simering w przekładni, ten przy kolumnie, niebawem zamieszczę fotorelację, ale u Ciebie cieknie przy przewodzie, więc nie potrafię pomóc Zobacz to z bliska, oceń, napewno jest to do zrobienia, zobacz jaki masz typ przekładni

pozdro

W moim aucie ciekło właśnie z tego miejsca po regeneracji maglownicy - koleś z zakładu, gdzie regenerowałem upierał się, że to uszkodzony wężyk, tymczasem ja byłem pewny, że leci po gwincie - i miałem rację. Zrobili mi to na gwarancji - wykręcił ten wężyk, uszczelnił gwint, przykręcił i jest sucho.
Z rozmowy z nim wynikało, że te wężyki często puszczają właśnie na oringu - dlatego się tak upierał.
Proponuję Ci umyć to miejsce dokładnie myjką ciśnieniową, pojeździć z jeden dzień i dokładnie ocenić, skąd leci - ja sam to oceniłem i diagnoza była trafna - z tym, że u mnie wężyk się nie ruszał.
Jeżeli miałbyś uszkodzony wężyk, to jak coś mam taki sprawny, od magla do pompy, bo kupiłem niepotrzebnie - maglownica TRW.

[ wiadomość edytowana przez: Jacekm_ dnia 2008-05-20 23:40:25 ]