| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-07-21 21:44:23 Pisałem już o tym w innym topicu,ale osobiście mam zaufanie do trzech firm:LOVATO,ELPIGAZ(Emmegas),BRC.Grunt,żeby założyli go fachowcy,lub Ty sam jeśli się znasz na instalacjach.Polecam nowy,choć teoretycznie regenerowany też powinien długo posłużyć.Zalezy jaka jest różnica w cenie.Pozdrawiam! |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-07-21 21:59:45 Nie mam zbyt dużych doświadczeń z gazownią ale osobiście posiadam Lovato i jak do tej pory nie narzekam U nas w Polmozbycie do nowych Fso i Daewoo montowali instalacje Bedini ale kumpel który ma taką założoną w Lanosie mial z nią jakieś problemacje... |
Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-07-21 23:24:48 A co powiecie Panie i Panowie na parownik firmy stargass? |
Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-07-21 23:41:40
Z tego co pamietam to w M(E)XOLU |
thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2003-07-22 07:18:01 Ja polecam Landi Renzo mialem taki jezdzilem 3 lata i 80tys km i bylo wszystko super jazda regulacja a teraz mam lovato i nie moge z tym czyms do porzadku dojsc
pozdr p.s. a widzieliscie jaka fajna stronke ma landi renzo LINK |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2003-07-22 14:18:28 MEBIG a jaki jest w ogole powod wymiany u Ciebie parownika ? Jezdze na GAzie 3 tygodnie i chcialbym wiedziec co i jak czesto sie sypie. Juz 3 razy mi zamarzl bo uklad chlodzenia nie domagal - mam nadzieje ze go nie wykonczylem |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2003-07-22 15:05:19 Powód to nie trzymanie obrotów biegu jałowego. Poprostu, raz chodzi równiótko, a potem ma ochyły, a regulować moge go w nieskończoność a on i tak ma to gdzieś. Dzisiaj dowiedziem się że parownik ELPIGAZ kosztuje 270 złotych i chyba go sobie założe, zawsze dostaje wtedy na niego gwarancję. |
Kroolik Miłośnik FSO 3x FSO 1x FIAT Poznań | 2003-07-22 17:32:37 Te 270 zł to jest całość kosztów z montz=arzem itd???
Jest to nowy parownik czy poprostu regeneracja mnie też to czeka (nie wiem jeszcze kiedy) i bede wdziędzny za wszelkie info jak to cię wyjdzie i jak bedzie działać, bo podobno jak niektórzy twierdzą w Poznaniu trudno znaleźć dobrego gazownika Jak wiadomo najlepiej uczyć się na błędach innych. |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2003-07-22 17:54:39 Wszędzie gdzie się pytam to kosz naprawy jest w granicach 200 złotych (części prócz robocizna), a te 270 zł jest za nowy parownik ELPIGAZ na gwarancji (1 rok) a jeśli ktoś chce z montażem to wynosi wtedy 350 zł i też rok gwarancji. Jeśli się umie to samemu to jesteśmy wtedy 80 zł do przodu. Ale ja dopiero robie po powrocie z wakacji, naszczęście nie jade swoim autem na wakacje a jak postoi przez 2 tygodnie to nic mu się nie stanie. |
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-03-30 15:18:47 witam
jaki wybrac parownik? z membrana sterowana podcisnieniowa i elektromagnetycznym ssaniem, czy moze z elektronicznym regulatorem membrany? jezeli ktos wie to prosze o odpowiedz bo jutro musze wiedziec jaki maja mi zalozyc pozdrawiam |
Maciek_938 Bydgoszcz | 2004-03-30 15:32:42 Ja posiadam tą drugą wersję, o której piszesz i jak dotąd nie mam problemów z autem. Odpala zawsze od kopa, a wolne obroty są równe. To chyba najbardziej optymalne rozwiązanie. Z firm dużo dobrego słyszałem o Lovato i gdy będę zagazowywał niebieskiego to właśnie taki parownik tam trafi, gdyż jakościowo jest on najlepszy i nie problemu z dostępem części, w przeciwieństwie do mojej instalacji, do której filtr gazu szukałem i szukałem - Valtec...
Pozdrawiam |
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-03-30 15:54:46 czyli brac parownik z elektronicznym sterowaniem membrana?
bo koncepcja wiercenia w kolektorze w celu wykonania koncowki na waz do podcisnienia nie podoba mi sie zabardzo |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2004-03-30 17:36:25 Ja mam też elektronika i nie narzekam, jak pisałem wcześniej w tym wątku miałem założyć sobie ELPIGAZ i tak właśnie zrobiłem. Koszty sa podane tez wyżej w tym wątku. |
wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-03-30 19:33:42 Elektroniczne sterowanie membrany???????? Możecie mi opisać tak to działa?? Nie słyszałem o takim rozwiązaniu. |
Maciek_938 Bydgoszcz | 2004-03-30 20:44:36
A jakie wrażenia po założeniu Elpigazu ? Czy wcześniejsze problemy ustąpiły ? Czy w jakiś sposób zmieniła się charakterystyka auta (dynamika, spalanie) ? Pytam, gdyż u mnie w Bydzi to chyba najpopularniejsza instalka i również słyszałem pozytywne oceny o niej, chociaż ponoć wzorcem zawsze będzie Lovato... Jeżeli chodzi o nazwę "elektronik" w stosunku do parownika to jeżeli się nie mylę jest to określenie potoczne i nie do końca poprawnie obrazuje proces zachodzący wewnątrz urządzenia... Napewno było to już wyjaśniane tutaj na Forum, tylko nie pamiętam linka do tematu... Pozdrawiam |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2004-03-30 21:21:54 No wrażenia pozytywne, poprzednie kłopoty z parownikiem znikneły, nawet bez regulacji gazu przez jakiś czas falowały obroty, ale po jakiś 100km przejechanych do teraz nie falują, a falowąły przez to że przestawiłem termostat z ciepłego na zimne, ale parownik sam się dostosował i teraz jest ok, ale na regulacje i tak podjade ale nie wiem kiedy, narazie nikt na stacjach nie wie jaki gaz jest, letni czy zimowy. |