Głośne wtryskiwacze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak głośne mogą być wtryskiwacze?

Zdefiniuj swój problem i napisz jakiego silnika dotyczy.
Wtrysków generalnie nie słychać w szumach dobiegających z silnika, chyba, że się wsłuchasz.

Cytat:
2008-05-22 02:08:54, AnJay pisze:
Zdefiniuj swój problem i napisz jakiego silnika dotyczy. Wtrysków generalnie nie słychać w szumach dobiegających z silnika, chyba, że się wsłuchasz.

silnik 1,6, głośne cykanie dochodzące z pompy, naprawdę głośne, od dłuugiego czasy
na pewno z pompy, nie z silnika
co sądzisz?

nie ma w Espero silnika 1,6!!
wtryskiwacze mogą byc głosne i mogą sobie cykac jak jezdzis na gazie

jesli jezdzisz na gazie to nie slychac ich ale jak wlaczysz na BP to "cykanie" jest glosniejsze wiedz moim zdaniem nie masz sie czym przejmowac. u mnie cyka i niech cyka
pozdrawiam a silnik masz 1.5

Cytat:
2008-05-22 14:29:38, grzeskoespero97 pisze:
" ... a silnik masz 1.5..."

A a dodatek ..w pompie nie ma wtryskiwaczy

Cytat:
2008-05-22 14:29:38, grzeskoespero97 pisze:
jesli jezdzisz na gazie to nie slychac ich ale jak wlaczysz na BP to "cykanie" jest glosniejsze wiedz moim zdaniem nie masz sie czym przejmowac. u mnie cyka i niech cyka pozdrawiam a silnik masz 1.5

przepraszam, oczywiście 1,5, zasugerowała mnie jego wielka moc

Cytat:
2008-05-22 14:56:20, bogdan1 pisze:
A a dodatek ..w pompie nie ma wtryskiwaczy

bo ja się uczyłem (jeżeli uczyłem) tylko o gaźniku, w życiu nie widziałem wtryskiwacza
więc może tak naprawdę ich nie ma

oczywiście ogólnie silnik

[ wiadomość edytowana przez: kabe00 dnia 2008-05-22 19:22:08 ]

Cytat:
2008-05-22 19:21:31, kabe00 pisze:
oczywiście ogólnie silnik [ wiadomość edytowana przez: kabe00 dnia 2008-05-22 19:22:08 ]

cykają i dosc mocno tym bardziej ze wszystkie 4 walą w tej samej chwili jak w takcie - mnie to wkurzalo i to dosc mocno bo nawet w kabinie na skrzyzowaniu dalo sie to wykryc - ale po zalozeniu gazu jak ręką odjął

Cytat:
2008-05-22 20:18:43, rafalko pisze:
cykają i dosc mocno tym bardziej ze wszystkie 4 walą w tej samej chwili jak w takcie - mnie to wkurzalo i to dosc mocno bo nawet w kabinie na skrzyzowaniu dalo sie to wykryc - ale po zalozeniu gazu jak ręką odjął

to prawda, ciekawe co w nich tak wali, ale dlaczego ucichły po założeniu gazu??

Cytat:
2008-05-22 20:59:00, kabe00 pisze:
to prawda, ciekawe co w nich tak wali, ale dlaczego ucichły po założeniu gazu??

a to dlatego,ze wtryski podczas jazdy na LPB sa odcinane dlatego wskazane jest coby od czasu do czasu przegonic fure na PB zeby sie nie zaczely przycinac...